Міський голова Андрій Райкович проінспектував роботу нових автобусних маршрутів у Кропивницькому

Понеділок, 10 вересня 2018 17:30

Роботу нових сучасних автобусів для міських пасажироперевезень перевірили сьогодні, 10 вересня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович разом із начальником управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Олександром Вергуном.

Вони  проінспектували нові, запроваджені в обласному центрі, маршрути № 46 (сел. Гірниче - Новомиколаївка), № 111-а (Стара Балашівка — Озерна Балка) та № 130-а (Катранівка — Лелеківка).

- Нещодавно було запроваджено три нові тестові маршрути, і сьогодні ми проїхались по кожному, щоб вивчити їх роботу, подивитись на завантаженість автобусів, почути, що говорять люди, - відзначив Андрій Райкович. - Як очільнику міста мені корисно пересісти з легкового транспорту у громадський, щоб дізнатися думку людей. Сьогодні, наприклад, ми дізнались про побажання пасажирів, аби 46-й маршрут рухався не тільки в сторону центральної частини міста із селища Гірничого повз поліклінічне відділення, а й назад ішов тим же маршрутом. Якщо це не поодинокі побажання, а колективні, ми будемо їх враховувати під час прийняття остаточного рішення, але тільки після повного тестування і складання карти маршруту, коли ми чітко розумітимемо навантаження, кількість пасажирів, необхідний клас автобусу. Все це повинно мати економічне обгрунтування.

Міський голова наголосив на тому, що місто потребує остаточного вирішення транспортної проблеми - основні мікрорайони Кропивницького повинні бути з’єднані між собою якісним швидким транспортним сполученням, і це є основою програми розвитку транспортного господарства і пасажироперевезень обласного центру. У той же час, Андрій Райкович зауважив, що такі питання не вирішуються за один день, необхідно рухатися крок за кроком.

- Ми створили нове підприємство, наповнили його матеріальним змістом, наповнили відповідною технологією, оскільки раніше практично було призупинено роботу з підготовки високопрофесійних водіїв, які були б здатні керувати як сучасним тролейбусом, так і автобусом, - підкреслив міський голова. - КП “Електротранс” ще потребує створення відповідної ремонтної бази, над чим інженерна служба підприємства працює у посиленому режимі. У нас вже є позитивний результат — підприємство визнане кращим у своїй категорії серед споріднених підприємств системи “Електротранс” в Україні, і це також чергове досягнення важливої комунальної структури міста.

За словами Андрія Райковича, комунальне підприємство вирішує не тільки вузьку проблему регулярних пасажиропереревезень, а й соціальну, оскільки з виходом на маршрути комунального транспорту, громадяни міста стали набагато менше скаржитись на неякісне обслуговування. Містяни переконані, що зайшовши в автобус, вони отримають однаково якісну послугу, незважаючи на статус чи пред’явлене посвідчення.

- В наших автобусах комфортно, красиво, затишно, чисто, є система безпеки, відеоспостереження, яка дозволяє унеможливити або звести до мінімуму правопорушення. Або ж якщо таке здійснюється, то воно фіксується і дозволяє Національній поліції вчасно відреагувати, - наголосив очільник міста. - Все це є ознакою сучасного європейського міста, до чого ми і прагнемо у своїй соціальній та економічній політиці.

Андрій Райкович також додав, що 30 автобусів не достатньо, щоб якісно і  повною мірою обслуговувати місто. У такому випадку маршрутне таксі може стати партнером, який спільно з управлінням розвитку транспорту та зв’язку вирішуватиме питання забезпечення перевезення пасажиропотоків у Кропивницькому. Крім того, найближчим часом місто отримає ще 5 одиниць техніки - найсучасніших тролейбусів з автономним ходом, які будуть здатні віддалятися від контактної мережі на відстань до 20 кілометрів. Таким чином підприємству для розширення маршрутів не потрібно буде розбудовувати нові електричні лінії і підстанції, адже це набагато дорожче, ніж закупівля електробусів.

Усі новини