Міський голова Андрій Райкович перевірив якість асфальтування доріг у Кропивницькому

Четвер, 29 червня 2017 16:30

Темп ремонтів дорожнього покриття у Кропивницькому значно пришвидшився, спеціальна техніка сьогодні працює на багатьох вулицях та на прибудинкових територіях в обласному центрі. Чи переросла кількість в якість: хід ремонтних робіт сьогодні, 29 червня перевірив міський голова Андрій Райкович.

Маршрут очільника міста проліг внутрішньодворовими дорогами, де комунальники вже завершили ремонт і такими, де тривають підготовчі роботи. Андрій Райкович зміг оцінити якість асфальтування у дворах будинків Євгена Тельнова №3, корпус 2 та №6, корпус 1. Свої коментарі очільнику міста поспішали висловити і мешканці багатоповерхівок.

Натомість за адресами: Євгена Тельнова №12, №13, №14/22, №8 корпус 1 тривають підготовчі роботи: дорожники зривають старе покриття, демонтують бордюрний камінь, який віджив свій вік, улаштовують щебеневу основу та встановлюють нові бетонні бортові камені.

- Ми плануємо провести цього річ масштабну ремонтну кампанію у дворах багатоповерхових будинків, - відзначив Андрій Райкович. – Це потреба часу, багато років на проблеми внутрішньодворових територій ніхто не звертав серйозної уваги. Тож маємо ситуацію, з якою справитися за один, чи два будівельних сезони практично неможливо. Клопоту додають і зношені інженерні мережі. Я поставив чітку вимогу перед керівниками комунальних підприємств – узгоджувати всі ремонти мереж і комунікацій у головному управлінні ЖКГ. Не може так бути, щоб сьогодні ми заасфальтували дорогу чи двір, а завтра почали ремонт теплотраси чи водовідведення.

Сьогодні ж міський голова оглянув капітально відремонтовану дорогу по вулиці Барболіна, пересвідчився як розпочали укладку асфальту по вулиці Смоленчука та готують до ремонту вулицю Авіаційну на Новомиколаївці.

- Контроль за роботою дорожників має бути постійний і системний, - наголосив очільник міста. – Ми перевірили, як спрацювали підрядники, маємо зауваження – відразу про них заявили. Об’єкти для ремонту складні. Наприклад вулиця Смоленчука колись мала назву Болотяна – часті підтоплення вулиці впродовж багатьох років робили свою негативну справу. Цього року ця вулиця в центрі міста вперше вдягнеться в якісне асфальтове покриття, а дорожники, крім того, облаштовують тут ефективну систему водовідведення. Загалом же контроль за виконанням робіт буде тотальний. Я попереджаю про це виконавців робіт. Слідкуватимемо і ми і громадськість.

Усі новини