Міська влада забезпечила належне фінансування ЖЕО – комунальникам необхідно чесно і якісно робити свою роботу з утримання території

Понеділок, 26 листопада 2018 13:21

Платники податків у Кропивницькому сплачують достатньо коштів до міського бюджету, щоб комунальні служби мали можливість підтримувати на території Кропивницького належний порядок в усі пори року. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 26 листопада.

- У міському бюджеті передбачене належне фінансування, щоб забезпечити утримання доріг і тротуарів в зимовий період, - відзначив очільник міста. – І якщо з проїжджою частиною ми більш-менш справляємося, то стан тротуарів просто жахливий. У нас не розчищаються і не посипаються протиожеледною сумішшю пішохідні доріжки, не звільняються від снігу переходи на перехрестях. Як в таких умовах пересуватися людям, особливо тим, хто з інвалідністю, на візочках, мамам з дітьми? Мені було соромно перед людьми, які телефонували на «Гарячу лінію» і довелося вибачатися за таку роботу.

Місто виконало свої зобов’язання: кошти на рахунки ЖЕО надходять вчасно і у повному обсязі, посипковий матеріал закуплений у необхідній кількості.

- Все, що необхідно зробити – це найняти людей і якісно зробити свою роботу, - підкреслив Андрій Райкович. – А ви просиділи і замість допомоги, добавили ложку свого дігтю. Крім того, я не знімаю відповідальності із керівників ЖЕО, але де активна робота з керівниками підприємств, установ та організацій? Чому не співпрацюєте з магазинами, банками, аптеками? Якщо відмовляються – ставте мене до відома, ми знайдемо важелі впливу. Кожне підприємство має прибрати біля себе – із цього складається загальний порядок у всьому місті. Школи і ПТУ також можуть вивести старшокласників чи провести уроки праці на свіжому повітрі.

Міський голова також акцентував увагу керівників ЖЕО на необхідності вчасно подбати про закупівлю необхідно малої снігоочисної техніки, яка б допомогла комунальникам справитися з негодою.

Усі новини