Міська влада Кропивницького послідовно відстоює права мешканців гуртожитку по проспекту Університетському, 21

П'ятниця, 15 січня 2021 15:42

За інформацією юридичного управління, Кропивницькою міською радою було подано позовну заяву до Господарського суду Кіровоградської області стосовно визнання недійсним та скасування свідоцтва на право власності на будинок по проспекту Університетському, 21 в місті Кропивницькому, видане приватному підприємству «Вагран».

Рішенням Господарського суду Кіровоградської області від 04 вересня 2020 року по даній справі позовні вимоги було задоволено. У свою чергу, 13 січня 2021 року відбулося судове засідання Центрального апеляційного господарського суду, де розглядалася апеляційна скарга приватного підприємства «Вагран» на вищезазначене рішення господарського суду. За результатами засідання, розглянувши доводи представника Кропивницької міської ради та мешканців гуртожитку, Центральний апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу приватного підприємства «Вагран» без задоволення.

- Після отримання постанови Центрального апеляційного господарського суду виконавчими органами буде забезпечено внесення інформації стосовно гуртожитку по проспекту Університетському, 21 в місті Кропивницькому до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, - повідомила начальниця юридичного управління Марина Смаглюк.

За словами посадовиці, тепер залишилось дочекатися рішення Верховної Ради України, яка, відповідно до Закону України про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків, має право включити гуртожиток по проспекту Університетському, 21 до загальнодержавної цільової програми передачі гуртожитків у власність територіальної громади.

Усі новини