Міська рада Кропивницького вимагає скасувати нові правила оплати за газ і ліквідувати платіжки за його розподіл

П'ятниця, 14 лютого 2020 14:20

Міська рада Кропивницького звернулася до Кабінету Міністрів України з проханням терміново скасувати постанови НКРЕ КП у частині змін методики розрахунку тарифу і ліквідувати практику нарахування плати за розподіл газу.

Відповідне звернення, озвучене депутатом Олегом Краснокутським,  депутатський корпус підтримав під час третього засідання дев’ятнадцятої сесій міської ради сьогодні, 14 лютого.

 «Із січня поточного року плата нараховується не за фактичні обсяги споживання в межах приєднаної потужності об’єктів споживання, а за штучно визначені обсяги споживання в межах річної замовленої потужності об’єктів… Змінено правила оплати за газ -  з рахунків вилучено плату за доставку газу. Споживачі отримали окремі рахунки: один за використаний газ, другий – за його доставку. Такий підхід є необ’єктивним, недоцільним та спричиняє ряд проблемних питань, які потребують негайного вирішення», – йдеться у зверненні.

- Чому люди повинні платити користування трубопроводом, збудованим за їхні кошти? А може має бути бути навпаки? Чому газова компанія заробляє, користуючись  трубою, що належить місту, але не сплачує  за оренду комунальної землі? – ставлять питання депутати міської ради.

Олег Краснокутський запропонував також, в разі ігнорування звернення міської ради, доручити управлінню земельних відносин  підготувати відповідне рішення  про запровадження орендної плати за землю для газорозподільної компанії.

Усі новини