Міська програма “Безпечне місто” передбачає встановлення на території Кропивницького 75 відеокамер зовнішнього стеження

Понеділок, 17 вересня 2018 13:33

“Міська програма профілактики та протидії злочинності “Безпечне місто” на 2017-2020, затверджена рішенням Кіровоградської міської ради від 21 листопада 2017 року № 1194, направлена на забезпечення конституційних прав і свобод людини, спрямування

зусиль правоохоронних органів на протидію посяганням на особу, її власність та громадський порядок.

На цьому наголосив начальник відділу з питань запобігання і виявлення корупції та взаємодії з правоохоронними і контролюючими органами Олександр Шишко під час апаратної наради сьогодні, 17 вересня.

За інформацією Олександра Шишка, Програма спрямована на впровадження в місті Кропивницькому системи відеоспостереження та відео контролювання, а її метою є убезпечення об’єктів захисту та критично важливих об’єктів шляхом зниження ймовірності реалізації погроз природного, техногенного, кримінального, терористичного й іншого характеру за рахунок запобігання кризових ситуацій шляхом оснащення об’єктів засобами відеоспостереження та відеоконтролю, а також ефективного моніторингу поточної обстановки за рахунок використання системи відеоспостереження та відеоконтролю та надання інформації для дій територіальних органів виконавчої влади, органів внутрішніх справ, територіальних органів Служби безпеки України і посадових осіб адміністрацій об’єктів з масовим перебуванням людей, що забезпечуватиме своєчасність прийняття управлінських рішень.

- Термін реалізації Програми – 2017-2020 роки, - відзначив Олександр Шишко. - Програма розрахована на встановлення Системи на першочергових критично важливих об’єктах та об’єктах захисту і передбачає заходи, спрямовані на її розвиток та модернізацію. Фінансове забезпечення Програм здійснюється за рахунок коштів міського бюджету. Заходи по встановленню системи плануються щороку відповідно до бюджетних асигнувань, передбачених бюджетом міста на поточний рік.

Олександр Шишко підкреслив, що на заходи з реалізації Програми передбачено кошти в сумі 6 мільйонів гривень, відповідно по 1,5 мільйона гривень на рік, а у 2017 році, передбачені Програмою кошти були використані на закупівлю відеообладнання.

- Відповідно до плану заходів, на території Кропивницького планується встановити 75 відеокамер, - акцентував увагу начальник відділу. - На теперішній час у тестовому режимі працює 18 камер. Місця їх дислокації були запропоновані правоохоронними органами. Тестуються усі види камер: оглядові, з розпізнаванням та ідентифікацією обличчя людини та камери з розпізнаванням номерного знаку автомобіля на швидкості 160 км/год. На цьому тижні будуть завершені роботи заплановані на поточний рік.

Слід зазначити, що система відкрита для всіх зацікавлених організацій, підприємств, установ та окремих осіб, які можуть стати ініціаторами встановлення відеокамер, включених у систему, поблизу їх приміщень, будівель, торговельних закладів, автостоянок, інших місць масового скупчення та перебування людей. Таким чином, вона вигідна і для міста, і для поліції, як певна запорука забезпечення громадського порядку, охорони об’єктів міської інфраструктури та безпеки дорожнього руху.

Усі новини