Міністерство культури та інформаційної політики України закликає громадян підвищувати свою медіаграмотність

П'ятниця, 22 жовтня 2021 09:57

З 24-го по 30-те жовтня в Україні пройде Всесвітній тиждень медійної та інформаційної грамотності, започаткований іще у 2012 році з ініціативи Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки та культури (ЮНЕСКО).

Міністерство культури та інформаційної політики України закликає громадян скористатися матеріалами національного проєкту з медіаграмотності “Фільтр” для своєї медійної освіти, її покращення, а також розвитку критичного мислення в умовах гібридної війни.

«Фільтр» – національний проєкт з медіаграмотності, заснований Міністерством культури та інформаційної політики України у 2021 році. 

Ключова місія проєкту – об’єднати зусилля держави, громадських організацій та медіаспільноти задля підвищення рівня  медіаграмотності та критичного мислення українців.

«Фільтр» має власну онлайн-платформу https://filter.mkip.gov.ua/ , на якій зібрані кращі навчальні  проєкти державних органів влади, громадських організацій, міжнародних партнерів у сфері медіаграмотності.

На сайті у вільному доступі матеріали для учнів та вчителів, студентів та викладачів, а також для всіх, хто прагне зробити критичне мислення своєю щоденною навичкою.

Детальніше про проєкт, його цілі та завдання читайте за посиланням https://filter.mkip.gov.ua/pro-nas/

Усі новини