Майже 11 тисячам працюючих пенсіонерів Кіровоградщини збільшено пенсії

Четвер, 13 червня 2024 15:11

Порядок проведення перерахунку пенсій особам, які продовжують працювати, встановлено абзацом п’ятим частини четвертої статті 42 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”.

Такий перерахунок до 2018 року проводився кожні два роки за зверненнями пенсіонерів. Починаючи з квітня 2018 року органи Пенсійного фонду України здійснюють такий перерахунок щороку з 01 квітня без додаткового звернення особи. Перерахунок пенсії проводять тим особам, які на 01 березня року, в якому здійснюється перерахунок, набули право на проведення перерахунку, передбаченого абзацами першим-третім цієї частини, на найбільш вигідних умовах (тобто набули не менше 24 місяців страхового стажу після призначення (попереднього перерахунку) пенсії або минуло не менше ніж два роки після призначення (попереднього перерахунку) пенсії).

Про терміни проведення такого перерахунку повідомила Антоніна Торшина, начальник управління пенсійного забезпечення, надання страхових виплат, соціальних послуг, житлових субсидій та пільг головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.

- Оскільки право на перерахунок пенсій визначає, зокрема, і страховий стаж, набутий у січні-лютому 2024 року, а дані про сплату єдиного соціального внеску за І квартал надходять у травні поточного року, відповідно перерахунок пенсій здійснюється у травні, - відзначила Антоніна Торшина. -  Відтак, підвищені розміри пенсій та доплату за квітень-травень працюючі пенсіонери, які набули право на перерахунок, отримають у червні 2024 року.

У результаті проведеного перерахунку підвищення отримали 10,7 тисяч пенсіонерів Кіровоградщини. В середньому їхня пенсійна виплата збільшилась на 183,60 грн.

- Зазначаємо, що перерахунку не підлягали пенсії, призначені за вислугу років на умовах, передбачених Законом України “Про пенсійне забезпечення”, та які не досягли віку, встановленого статтею 26 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, - звернула увагу Антоніна Торшина.

Усі новини