Маємо бути дисциплінованими: Андрій Райкович закликав кропивничан дотримуватися правил карантину

Понеділок, 1 березня 2021 16:39

Місто Кропивницький, як і весь світ, продовжує жити в умовах пандемії коронавірусу, а тому карантинні норми залишаються актуальними для містян. На цьому наголосив міський голова Андрій Райкович під час апаратної наради сьогодні, 01 березня.

Весь минулий тиждень країна чекала на протиковідну вакцину. Нарешті процес вакцинування розпочато і в Кропивницькому.

- Мене непокоїть, що кількість хворих знову збільшується. Все частіше ми чуємо про повторні випадки зараження, особливо серед медиків, - відзначив міський голова. - Народ розхолодився: лижі, свята, курорти, гулянки, а реанімації переповнені хворими зі складними наслідками. Тому прошу усі відповідні служби, виконавчі органи посилити роз'яснювальну роботу. Вірус нікуди не зник! Наслідки дуже часто, на жаль, виявляються непоправними.

Керівництву управління охорони здоров'я міської ради Андрій Райкович доручив якісно організувати навчання медичного, особливо лікарського, персоналу у нещодавно відкритому відділенні легеневої терапії і оперативно запускати його в роботу.

Поліцію, Держпродспоживслужбу міський голова закликав посилити контроль за дотриманням карантинних норм в громадських місцях, закладах громадського харчування, школах, садочках, поліклініках, торговельних мережах.

- Ми вже маємо досвід організації діяльності міського господарства, міського життя в умовах карантину. Ми маємо і досвід лікування, і пізнали гіркоту втрати людських життів. Тож ми не маємо права розслаблятися - навпаки, необхідно грамотно і організовано проходити кожен етап. Головне - не втрачати людей. Тому і засоби масової інформації прошу цю тему систематично супроводжувати.

Усі новини