Літній оздоровчий сезон для дітей: нові можливості та досягнення інклюзивно-ресурсного центру Кропивницького

Вівторок, 11 червня 2024 13:56

В умовах війни наша країна стикається з обмеженими можливостями для відпочинку дітей. Природно, що діти прагнуть залишити стіни навчальних закладів і насолоджуватися свіжим повітрям та активними іграми. Однак життя диктує нові умови, тому вчителі, батьки і місцева влада прагнуть створити для них можливість активно відпочивати попри всі труднощі навіть серед міста.

Так, кампанія з літнього оздоровлення стартувала і для вихованців інклюзивно-ресурсних центрів Кропивницького. Сьогодні, 11 червня,  дітей  з усіх куточків міста гостинно приймав ІРЦ №1. Тут діти мають змогу взяти участь у заняттях з музикотерапії, спортивних змаганнях та майстер-класах, що для них підготували викладачі дитячо-юнацького центру. Такий формат роботи в літній період в інклюзивно-ресурсному центрі запроваджено вперше. Заняття тривають по дві години, діти поділені на групи, кожна має свій графік відвідування закладу.

- Наша особлива увага дітям з особливими освітніми потребами. І організовуючи їхнє дозвілля  у новому місці,  для їхньої адаптації ми запросили сюди батьків, асистентів та студентів з ЦДУ ім. В.Винниченка, щоб забезпечити діткам комфорт та підтримку, - наголосила директорка центру Олена Дорошенко.

Але є в центру формати роботи вже апробовані часом і визнанням інших колег.

- Цьогоріч ми відкриваємо 10-й літній сезон для дітей з особливими освітніми потребами, виїжджаючи на територію міжкафедральної бази Івано-Франківського медуніверситету. Під час 10-денного інтенсиву діти отримують ті знання та навички, які не змогли отримати в навчальних закладах. І цей наш досвід роботи вже переймають і з інших країн. А ще ми також виграли проєкт на заміну опалення, що дозволить покращити умови для наших дітей. Ми дуже пишаємося нашим колективом, який є справжньою командою однодумців. До нас приїжджають з усіх куточків області, щоб ми могли позайматися з дітьми. Загалом ми всі мріємо та сподіваємося на цікавий та багатий на події  відпочинок для наших дітей, включаючи поїздки до моря і за кордон. Сподіваємося, цей час якнайшвидше настане завдяки нашим захисникам.

Те, з якою турботою розказувала директорка про діток, про роботу колег і всього закладу, свідчило наскільки для неї це важлива її справа. Чи не найбільше вона переймається соціальною адаптацією вихованців центру.

- Ці діти мають бути в соціумі, і наше завдання -  максимально підготувати їх так, щоб їм було комфортно і серед однолітків, і потім в дорослому житті. Ми також не забуваємо про батьків цих дітей, адже їм також складно, і вони також потребують підтримки, - відзначила Олена Дорошенко.

За час розмови з директоркою, у дітей вже розпочалися активності на двох основних локаціях: на галявині — спортивні естафети, а в критому павільйоні -  майстерка з виготовлення аплікації “Веселка”. Веселий галас заполонив усе подвір'я центру. 

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57