Літературно – меморіальний музей І.К. Карпенка – Карого відкрив свої двері для кропивничан

Вівторок, 7 листопада 2017 10:30

Напередодні Дня працівників культури та майстрів народних мистецтв у літературно-меморіальному музеї І.К. Карпенка-Карого пройшов День відкритих дверей. Численні відвідувачі, серед яких пересічні кропивничани, учні коледжу технічного університету та гімназії-інтернату школи мистецтв мали можливість не лише ознайомитися з тематичними виставками, а й стати учасниками ряду цікавих заходів.

Розпочався День відкритих дверей зустріччю молоді з відомою поетесою Антоніною Корінь.

Далі у залах музею звучала музика: викладачі музичної школи № 1 ім. Г.Г. Нейгауза Вікторія Делістьянова та Іван Криворучко запропонували гостям концертну програму «Мелодії Степової Еллади», до якої увійшли пісні на слова поетів-земляків.

Дівчата з ансамблю бандуристок «Мальви», до складу якого увійшли студентки музичного училища, зачарували присутніх українськими піснями.

«Родзинкою» заходу став виступ акторів-аматорів творчого клубу «Надхнення», що вже 30 років діє при музичному училищі м. Кропивницького. Керівник клубу – Людмила Френчко розповіла про роботу клубу і представила одну з його складових - драмгурток. Юні театрали показали уривки з вистав «По-модньому» М. Старицького, «Бояриня» Л. Українки, «Украдене щастя» І. Франка. Актори були настільки переконливими, що кожна сцена з вистави закінчувалася гучними оплесками.

Завершальним акордом Дня відкритих дверей став виступ поетеси-початківця Марії Сидорак – майбутнього теоретика музики.

Усі новини