Лариса Костенко: у всіх майбутніх першокласників Кропивницького не буде проблем із зарахуванням до шкіл!

Вівторок, 3 квітня 2018 15:45

Всі діти у Кропивницькому, яким прийшов час іти до першого класу, будуть зараховані до початкової школи в загальноосвітніх закладах обласного центру. На цьому наголосила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко, коментуючи нові територіальні засади закріплення школярів за закладами освіти міста.

- Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, головним чинником, яким визначатиметься порядок ведення обліку дітей шкільного віку та учнів, їх зарахування до першого класу стане місце проживання школяра, - відзначила Лариса Костенко. – Першочергово також зараховуватимуться до школи діти, якщо в ній вже навчаються їхні брати та сестри, або в закладі працюють батьки. Всі інші, хто виявив бажання навчатися не за місцем проживання, будуть прийматися лише за умови наявності вільних місць.

Виконавчий комітет міської ради Кропивницького своїм рішенням вже закріпив території обслуговування за закладами загальної середньої освіти міста.

Виконком також доручив управлінню освіти організувати роботу, пов’язану з обліком дітей шкільного віку та учнів, а служба у справах дітей, житлово-експлуатаційним організаціям, квартальним комітетам, об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків мають надавати інформацію про дітей шкільного віку, які не залучені до навчання у закладах загальної середньої освіти.

Із територіями обслуговування закладів освіти у Кропивницькому можна ознайомитися за посиланням: http://www.kr-rada.gov.ua/uploads/documents/18199-102_22-02-2018.pdf

- Кожна школа у Кропивницькому повинна надавати якісну початкову освіту, - наголосила Лариса Костенко. – Із 2018 року усі першокласники почнуть займатися за єдиною державною програмою навчання. Нові освітні стандарти сьогодні проходять апробацію в ЗОШ №25, яка увійшла до сотні пілотних шкіл України. Вчителі закладу активно передають свої знання і досвід колегам з інших шкіл міста. І перед нами стоїть завдання створити якісно нове освітнє середовище у Кропивницькому, яке б повністю відповідало новим вимогам часу.

У той же час, умови прийому до шкіл Кропивницького у вересні 2018 року суттєво не зміняться, зауважила начальник управління, оскільки батьки більшості майбутніх першокласників до видання наказу МОН обрали вже заклади, де діти проходять підготовку до школи.

- Крім того, для першокласників не буде влаштовуватися жодних конкурсів чи екзаменів для вступу до школи, - звернула увагу Лариса Костенко. – З дитиною може бути тільки проведена співбесіда, за результатами якої батьки отримають рекомендації щодо дошкільної підготовки.

Усі новини