Кропивницький — земля театралів, професійних танцюристів та просто гостинних людей

Середа, 11 квітня 2018 16:35

Сьогодні, 11 квітня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович взяв участь у прямому ефірі телепрограми «52 Вікенди», що виходить на телеканалі "UA: Перший".

Очільник міста говорив з ведучим телефоном про туристичні цікавинки обласного центру. Глядачам програми Андрій Райкович розповів про ключові моменти, що змушують представників місцевого самоврядування серйозно замислитись над розбудовою туристичного простору.

Перше, на чому акцентував міський голова, це те, що у Кропивницькому є потужна корпорація “Ельворті”, яка останні п'ять років влаштовує одну з найбільших аграрних виставок просто неба у Європі - “Агроекспо”. Минулого року участь у цьому заході взяло понад 27 тисяч людей з різних куточків України та з-за кордону.

Світ знає Кропивницький, як колиску першого українського театру Корифеїв, зауважив Андрій Райкович. Сюди варто також приїхати та побувати на одній із вистав відреставрованого театру імені Кропивницького. Крім того вже більше сорока років поспіль щоосені місто приймає знаменитий театральний фестиваль “Вересневі самоцвіти”. На Хутір Надія приїжджають відомі актори, письменники, художники, тисячі туристів.

Також Андрій Райкович наголосив, що туристам у Кропивницькому варто відвідати пам’ятку національного значення Фортечні вали, де й досі збереглися всі 6 кутів її земляних валів. Саме тому екскурсоводи починають розповідь про місто саме з фортеці.

У міській раді, зауважив Андрій Райкович, відчувають необхідність будувати нові готелі, хостели, робити кращими дороги, відроджувати аеропорт, удосконалювати туристичну навігацію, готельно-ресторанний бізнес, аби задовольняти потреби усіх гостей обласного центру.

- Місто має великий культурний пласт, – зазначив міський голова. – Фортеця, театр, хореографія, музика, художники. У місті кілька цікавих і вже по-сучасному експонованих музеїв: краєзнавчий, з неординарною таємничою колекцією Ільїна, художній музей, музей відомого художника Осмьоркіна, літературний музей Карпенка-Карого, галереї Осовського та Єлисаветград.

Кілька років поспіль у Кропивницькому з весни до осені проводяться мистецькі вихідні — це піші екскурсії історичною частиною міста, на яких варто побувати.

Збереглися в місті і казарми колишнього кавалерійського училища, де зараз базується легендарний 3-й полк спецпризначення ЗСУ України — українські “кіборги”. Одна із кращих в Україні філармоній, гімназія мистецтв, педагогічний університет, музеї — в місті безліч історичних споруд, збудованих визначними архітекторами Достоєвським та Паученком.

- Ми розуміємо вагу і значення туристичної інфраструктури, тих інструментів, за допомогою яких у сучасних умовах необхідно розвивати імідж міста, його культурний та економічний потенціал, – наголосив Андрій Райкович. - У нас є що побачити, пізнати, взяти і для розуму, і для душі. Ми завжди раді гостям і відчуваємо на прикладі Львова, Одеси, Києва, Вроцлава, Кракова, скільки може і повинен коштувати правильно презентований туристичний об'єкт, захід чи проект. Кропивничани — люди гостинні, добрі, талановиті. Ми раді всім, хто до нас приїжджатиме!

Усі новини