Кропивницький ЦНАП «Прозорий офіс» видає військово-обліковий документ з QR-кодом

Середа, 26 червня 2024 16:24

Від 25 червня поточного року адміністратори Центру надання адміністративних послуг «Прозорий офіс» Кропивницького при уточненні облікових даних видають військово-обліковий документ із QR-кодом, за яким перевірятимуть дійсність документа.

Документ сформується, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів є вся необхідна інформація про заявника.

Як це працює?

Військовозобовʼязаний українець чи українка приходить до ЦНАПу - надає актуальні дані про себе та підтверджує їх - адміністратор вносить дані в електронну систему - інформація автоматично підтягується в Оберіг - заявник отримує військово-обліковий документ із QR-кодом. У разі відсутності інформації  - заявник зможе отримати лише Витяг з Реєстру, що свідчить про уточнення даних заявника і не є військово-обліковим документом.

За вашим бажанням адміністратор надішле PDF-файл сформованого військово-облікового документа на електронну пошту (за наявності) або одразу роздрукує його. Він має таку ж юридичну силу, як і документ в електронній формі.

Міністерство цифрової трансформації України наголошує, що «якщо раніше отримували витяг із печаткою та підписом про уточнення даних, зможете повторно звернутися до ЦНАПу та отримати новий із QR-кодом. Документ дійсний один рік з моменту формування».

(посилання на новину від Мінцифри  у Facebook - http://surl.li/bnfkcq , посилання на новину у Telegram-каналі - https://t.me/mintsyfra/5662).

Уточнення військово-облікових даних та отримання документа з QR-кодом у ЦНАПі в середньому триває до 15 хвилин (без урахування черги).

Для оновлення необхідно особисто прийти у центр надання адміністративних послуг. При собі потрібно мати наступні документи:

  • паспорт;
  • ідентифікаційний код.

Важливо: Центр прийматиме усіх військовозобов'язаних.

Документи подаються адміністраторам, які працюють у синьому секторі Центру (122, 123 кабінети). Працівники ТЦК не приймають у ЦНАПі.

Обов'язково візьміть талон електронної системи керування чергою. У нагоді стануть адміністратори головної рецепції.

Адміністратор у електронній системі заповнює заяву, у якій, зі слів військовозобов'язаного, вказує наступні дані:

  • прізвище, ім'я, по батькові;
  • дата народження;
  • фактичне місце проживання (у разі, якщо не збігається із місцем реєстрації, то вказується саме та адреса, де фактично проживає заявник, а не та, де він зареєстрований);
  • номер телефону;
  • адресу електронної пошти (за наявності).

Нагадуємо, що ЦНАП «Прозорий офіс» працює за таким графіком: понеділок - четвер із 8:00 до 17:00 год. У п'ятницю до 16:00 год.

Наша адреса: вул. Архітектора Паученка, 41/26 (навпроти обласного краєзнавчого музею).

Уся оперативна інформація про актуалізацію даних військовозобов'язаних у Telegram-каналі «Прозорий офіс Кропивницького» - https://t.me/prozorui_ofis

 

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57