Кропивничани, проявляйте пильність, повідомляйте про випадки стихійної торгівлі м’ясом! Селище Нове потрапило до 3-кілометрової зони протиепізоотичного захисту

Вівторок, 7 лютого 2017 19:20

Сьогодні, 7 лютого, у міській раді Кропивницького відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії під головуванням заступника міського голови Наталії Дзюби.

Необхідність термінового скликання комісії була викликана виникненням захворювання африканською чумою свиней у приватному домоволодінні мешканця села Грузьке Кіровоградського району. Село Грузьке розташоване зовсім недалеко від Кропивницького і селище Нове, відповідно до запроваджених протиепідемічних заходів, потрапило до трикілометрової зони захисту, яка межує з епізоотичним осередком.

Рішенням комісії, поліція Кропивницького, управління Держпродспоживслужби, міська державна лікарня ветеринарної медицини отримали доручення посилити контроль за переміщеннямживих свиней, утриманням, забоєм, переробкою та реалізацією продуктів і сировини з них, торгівлею живими тваринами та продуктами тваринного походження, у тому числі в недозволених місцях і на стихійних ринках.

Комісія також звертається до усіх кропивничан не купувати м’ясо і м’ясні продукти ніде, крім закладів торгівлі і офіційних ринків, де м’ясо проходить обов’язкову перевірку. А у випадку виявлення на території обласного центру незаконної стихійної торгівлі м’ясом – відразу повідомляти про це поліцію.

В приватних господарствах населення зони захисту будуть проведені клінічні обстеження свиней, здійсний їх облік, а господарі попереджатимуться про заборону продажу, переміщення, вигульного утримання та безконтрольного забою тварин.

Вилучених тварин у селищі Новому вирішено не знищувати, а вивезти для забою на м’ясопереробні підприємства Кіровоградського району. Попередньо таким підприємством визначено ТОВ “Соколівський м’ясокомбінат “Українські ковбаси”. Таке рішення дозволить мінімізувати втрати людей від реалізації протиепізоотичних заходів.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57