Кращі учні ліцею-школи №8 у Кропивницькому отримали спеціальну стипендію «За особливі досягнення»

Четвер, 7 червня 2018 12:19

Спеціальні стипендії «За особливі досягнення» отримали 19 кращих учнів ліцею-школи №8 у Кропивницькому.

Стипендій для старанних учнів започаткували депутати міської ради фракції ВО «Батьківщина» Олександр Цертій та Юрій Гребенчук.

Про можливість і умови отримання стипендій депутати оголосили на початку навчального року, а під час свята останнього дзвоника вручили їх найбільш успішним учням ліцею.

- Інтелект є найбільшою цінністю суспільства. Приємно, що цю істину усвідомлюють не лише дорослі, а й діти. Ми започаткували стипендії для того, щоб заохотити дітей до навчання, щоб мотивувати наших розумних, обдарованих і талановитих ліцеїстів на досягнення високих результатів у навчанні, олімпіадному русі й науково-дослідницькій діяльності. І мені дуже приємно, що цього року своїми заслуженими здобутками можуть пишатися аж 19 учнів. Їх перемоги – це результат спільної нелегкої щоденної роботи вчителів, самих дітей та їх батьків. Я впевнений, що кількість таких стипендіатів з кожним роком буде збільшуватися, - відзначив Олександр Цертій.

Першочергово передбачалося, що стипендіатами стануть переможці та призери олімпіад з базових дисциплін, МАНу, конкурсу Петра Яцика ІІ-го та ІІІ-го етапів Всеукраїнського рівня, та враховуючи, що серед ліцеїстів багато переможців міських олімпіад, депутати вирішили заохотити і їх. Також спеціальною стипендією був нагороджений Віталій Пахолівецький, учень 11 класу, який написав музику до гімну НВО № 8.

- Під час навчання я багато працювала над собою і прагнула бути першою. Дякую, що мої старання, мій розум, оцінили. Це перша в моєму житті стипендія, і я за неї із задоволенням придбаю необхідні книги для подальшого навчання і самовдосконалення, - поділилася враженнями Жаданова Софія, учениця 11-БХ класу, яка отримала сертифікат на отримання стипендії у сумі 1500 грн.

Ще одним приємним сюрпризом від депутатів для випускників стало розміщення їх спільного фото на біл-бордах по вул. Волкова (в районі ліцею-школи), які стануть гарною окрасою нашого міста.

Усі новини