Кращі «Дієві ініціативи» у Кропивницькому отримають фінансову підтримку з міського бюджету

П'ятниця, 16 жовтня 2020 09:48

У Кропивницькому оголошено міський конкурс з визначення програм, проєктів, заходів “Дієві ініціативи” на 2021 рік, розроблених інститутами громадянського суспільства. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради Кропивницького на своєму засіданні у четвер, 15 жовтня.

На виконання та реалізацію таких  програм надаватиметься фінансова підтримка з бюджету міста.

- Конкурс проводиться з метою забезпечення прозорості та ефективного використання коштів, передбачених в бюджеті міста Кропивницького для надання фінансової підтримки інститутам громадянського суспільства на реалізацію програм, проєктів, заходів на території обласного центру, - повідомила начальник відділу з питань внутрішньої політики Оксана Горбенко. - Для участі у конкурсі інститути громадянського суспільства мають подати його організатору свої пропозиції, складені державною мовою

Завдання програми, що подаються для участі у конкурсі, мають бути спрямовані на  консолідацію громадського руху, запровадження освітніх та менторських програм для навчання активістів та посадових осіб місцевого самоврядування, підвищення рівня правової, політичної культури щодо захисту прав та свобод громадян, популяризації механізмів участі, вшанування борців за незалежність України, популяризації державної символіки, утвердження національно-патріотичної ідеї, зміцнення духу патріотизму, розвиток волонтерського руху, утвердження міжнаціональної та міжконфесійної злагоди у суспільстві.

У рамках конкурсу можуть бути підтримані такі види діяльності, як проведення тематичних тренінгів, семінарів, вебінарів, засідань за круглим столом, дебатів, проведення інформаційних кампаній, вивчення громадської думки, проведення форумів, фестивалів, конференцій, конкурсів, акцій, ігор, програм, випуск поліграфічної продукції, спрямованої на реалізацію завдань конкурси, виготовлення та розміщення аудіовізуальних інформаційних, просвітницьких та методичних матеріалів, виготовлення та розміщення соціальних роликів, реклами, розробка та друк методичних матеріалів,  створення тематичних вебресурсів.

За словами Оксани Горбенко, граничний обсяг фінансування програм, проєктів, заходів інститутів громадянського суспільства здійснюється в межах асигнувань, передбачених у бюджеті міста на 2021 рік та на поточний момент становить до 50 тисяч гривень.

- За рахунок бюджетних коштів може бути профінансовано не більше як 85% вартості програми, проєкту чи заходу. Решта 15% необхідного обсягу фінансування конкурсної пропозиції  мають бути забезпечені інститутом громадянського суспільства у вигляді матеріальних чи нематеріальних ресурсів, у тому числі як разові, періодичні, цільові внески та відрахування засновників та членів, оплата вартості приміщення, техніки, обладнання, проїзду. Загальний фонд конкурсу становить 200 тисяч гривень, - відзначила Оксана Горбенко.

Прийом конкурсних пропозицій здійснюється щоденно з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 12.00 та з 14.00 до 16.00 за адресою: вул. Велика Перспективна, 41, кімната 317, м. Кропивницький, телефон для довідок: 35 83 73 (відділ з питань внутрішньої політики).

Конкурсні пропозиції приймаються протягом 30  календарних днів від дня оприлюднення оголошення про проведення конкурсу на офіційному вебсайті Міської ради міста Кропивницького. Конкурсна документація, що не відповідає вимогам або надана після закінчення зазначеного терміну, розглядатися не буде. Інститут громадянського суспільства може надавати на конкурс кілька конкурсних пропозицій. Відповідальність за достовірну інформацію, що міститься у конкурсній пропозиції, покладається на учасника конкурсу.

Усі новини