КП «Теплоенергетик» отримав можливість скористатися коштами Європейського інвестиційного банку

Вівторок, 27 червня 2017 15:05

Депутати мiської ради Кропивницького погодили iнвестицiйну програму комунальному пiдприємству “Теплоенергетик” на 2017 рiк.

Відповідно до прийнятого рішення теплогенеруюче підприємство обласного центру надасть Європейському iнвестицiйному банку власні напрацювання щодо покращення своєї енергоефективностi. «Теплоенергетик» розробив програму з трьох пропозицiй. Перша стосується модернiзацiї котельнi у селищi Новому для зменшення тепловтрат. На цi заходи очiкується залучення інвестицій на 12,262 млн. грн. Друга – встановлення в селищi сонячної електростанцiї - проект у 11,7 млн. євро. Переобладнання основної котельнi пiдприємства – третя пропозицiя. Чи вдасться отримати фінансування, стане відомо після розгляду пропозицій банком. Вказана інвестиційна програма є наміром до співпраці.

Крім того, міська рада Кропивницького прийняла від селищної ради Нового проектно-кошторисну документацію на реконструкцію там котельні. Проект передбачає перепідключення селища до нової економної міні-котельні, що дозволить якісніше оплювати житла новенців та зекономити енергоресурси, адже стара котельня щороку приносить мільйонні збитки. Рішення прийняли з поправкою, що фінансування проекту здійснюватиметься за умови участі бюджету селищною ради Нового на суму не менше 10 відсотків кошторисної вартості.

Усі новини