КП «Електротранс» отримав від Кропивницької міської ради дозвіл на придбання десяти великомістких автобусів

Середа, 29 травня 2024 10:06

Кропивницька міська рада надала дозвіл КП «Електротранс» на придбання десяти автобусів великої пасажиромісткості та на укладання договору з фінансовими установами на умовах фінансової державної підтримки.

- Проєкт розроблено з метою запобігання та упередження негативних наслідків у транспортній сфері на ринку пасажирських перевезень у разі настання енергетичних блекаутів. Великомісткі автобуси на 130-160 пасажирів нам надзвичайно потрібні і для вирішення проблеми пасажирських перевезень в години пік на довгих маршрутах, таких як №№ 274, 111 тощо, - відзначив начальник управління транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник.

Йдеться про автобуси, які вже відпрацювали певний час на маршрутах у країнах Євросоюзу. Вартість одного такого транспорту становить близько 4,4 мільйона гривень, що в три-п’ять разів дешевше за нові автобуси.

За інформацією Віктора Житника, автобусний парк «Електротрансу» оснащений німецькими двигунами, такими ж, як і у транспорті, що планується до придбання. Тож фахівці комунального транспортного підприємства мають досвід їхньої експлуатації.

- Укладання договору кредитування відбуватиметься на умовах державної  підтримки за урядовою Програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з уповноваженими банками, згідно із чинним законодавством, - повідомив Віктор Житник. – Загальна вартість предмету кредитування не більше 39,825 мільйона гривень терміном не довше за 60 місяців. Авансовий платіж складатиме 10%.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57