Комунальники Кропивницького готові до протистояння заметілі і звертаються до кропивничан не паркуватися на узбіччях доріг

П'ятниця, 6 січня 2017 00:00

Найближчими днями у Кропивницькому очікується понаднормове випадання атмосферних опадів у вигляді снігу, тому всі комунальні служби міста працюють у посиленому режимі.

На даний момент, повідомили в головному управлінні житлово – комунального господарства, по місту працює 3 снігоприбиральних машини, а після 16 години вечора на боротьбу зі стихією буде направлена вся наявна у комунальних підприємств техніка. На випадок нестачі машин, міська влада уклала договори з приватними підприємствами про надання ними необхідної техніки.

Спеціалісти КП “Універсал 2005” розробили 3 маршрути розчищення міських доріг від заметів. Центральна частина міста (в межах вулиць Вокзальна, Євгена Чикаленка, Кропивницького, річки Інгул) розчищатиметься тракторами. На правобережній і лівобережній частині обласного центру працюватимуть сніго-плунжерні очисники.

Зі слів заступника начальника головного управління житлово-комунального господарства Юлії Яндович, до роботи по місту буде залучено 5 піскорозкидувачів, 5 бочок ПММ, 6 тракторів, 1 грейдер, 3 навантажувачі і 4 самоскиди. Для посипання доріг заготовлено 1000 тонн спеціальної суміші і 40 тонн солі. Також комунальні служби забезпечені необхідною кількістю дизельного пальна.

Також Юлія Яндович рекомендує мешканцям приватного сектору у разі виникнення будь-яких критичних ситуацій звертатись до аварійно-диспетчерської служби за номером телефону: 15-80. Ще до АДС можна зателефонувати за стаціонарним номером 36–13-72 і за мобільним – 066-5063694. Допомога буде надана невідкладно.

У свою чергу, комунальники звертаються до кропивничан з проханням не паркувати автотранспорт на узбіччях доріг у центральній частині обласного центру та на маршрутах громадського транспорту. Припарковані автомобілі не дають можливості повноцінно розчищати проїжджу частину від заметів, а це, у свою чергу, ставить під загрозу стабільну роботу пасажирського транспорту міста

Усі новини