«Коли повернеться татко?»: у Кропивницькому підтримали українських воїнів, що перебувають у полоні, та їхні родини

Четвер, 25 січня 2018 20:22

Сьогодні, 25 січня, у Кропивницькому підтримали родини полоненних та виступили за звільнення українських воїнів. Телеканал ICTV презентував у міській раді обласного центру документальний фільм «Коли повернеться татко?», автором якого виступив журналіст Євген Лєсной, а продюсером - Оксана Соколова.

Прем‘єрний показ стрічки відбувся у німецькому місті Макбург і викликав великий резонанс серед європейців.

- Фільм, створений творчим колективом ICTV є справжнім свідоцтвом героїзму українців, - відзначила у вступному слові радник міського голови Євгенія Шустер. – При чому не тільки тих, хто сьогодні захищає нас на полі бою, а й тих, хто не зламався у ворожому полоні, хто чекає на них і над усе мріє про повернення рідних додому. Символічно, що сьогодні показ стрічки відбувається у місті, яке має давні історичні військові традиції: це місто мужніх спецназівців, місто волонтерів з великим серцем.

Зала у міській раді Кропивницького була цього дня переповненою: підтримати мужніх дружин спецназівців Юлію Корінькову та Катерину Глондар прийшли військовослужбовці, волонтери, кадети та учні шкіл міста, активна громадськість.

- Дозвольте подякувати усім мужнім жінкам, які стали героїнями нашого фільму. – поділився Євген Лєсной. – Наша мета – підтримати сьогодні тих, хто ще чекає на повернення своїх чоловіків. Адже ми щодня маємо думати і молитися за наших мужніх воїнів.

Затамувавши подих слідкували глядачі за складними і важкими долями родин українських військовиків, яким випала гіркота полону, які не зламалися і мріють про повернення додому. Серед героїв фільму і кропивничанка Катерина Глондар - дружина спецназівця Сергія Глондаря.

Підтримати мужніх жінок з Кропивницького завітали і Герой України, воїн – партизан Володимир Жемчугов з дружиною. Під час бойових дій на сході України він провів 30 спеціальних операцій зі знищення військових об'єктів ворога та особового складу окупаційних військ. 29 вересня 2015 під час виконання чергового бойового завдання та спроби захоплення противником підірвав себе, внаслідок чого втратив кисті обох рук і зір. З важкими пораненнями потрапив у полон. Тривалий час утримувався у Луганському СІЗО, де піддавався допитам контррозвідувальних органів проросійських бойовиків.

- Ми добре розуміємо, як сьогодні важко дружинам військовополонених, я сам пережив це і усвідомлюю, наскільки потрібна їм моральна підтримка, - наголосив Володимир Жемчугов. - По ту сторону фронту роблять все можливе, щоб тобі вбити в голову, що ти нікому не потрібен, щоб ти здався, зламався. Ця війна розставила всі крапки, дала зрозуміти всю «любов» ворога і підлість «друга». Тож сьогодні ми не можемо забувати один про одного і на цьому має будуватися наше суспільство.

Надзвичайно важливими для дружин і рідних українських воїнів, що перебувають у полоні були слова підтримки кропивницьких волонтерок оксани Червоної і Тетяни Бородіної, дружин звільнених українців Наталії Бесараб, заступника командира 3-го полку полку спеціального призначення Сергія Франціскевича.

Заступник міського голови Олександр Мосін вручив квіти всім дружинам українських воїнів і висловив переконання, що всі чоловіки обов’язково повернуться додому.

- Я зичу всім героям, які сьогодні захищають нашу рідну землю, миру і терпіння, - побажав Олександр Мосін. – Я хочу подякувати каналу ICTV за такий патріотичний проект. Слава нашим захисникам! Слава Україні!

Усі новини