#КіберПес та #КіберКіт порадять українцям, як уникнути шахрайства та вберегти власні кошти!

Четвер, 27 червня 2024 16:28

Повномасштабна збройна агресія росії проти України триває не лише на полі бою, а й у кіберпросторі. Для підготовки кібератак хакери експлуатують довіру населення, використовуючи важливі теми, в тому числі тему фінансів. Тому під загрозою також опиняються споживачі фінансових послуг.

З  метою  поліпшення обізнаності громадян щодо платіжної безпеки та формування навичок із захисту фінансових даних у віртуальному просторі, Національним банком України  та Державною службою спеціального зв’язку розпочата Всеукраїнська просвітницько-інформаційна кампанія із платіжної безпеки #КібербезпекаФінансів.

Мета кампанії: поширення знань про правила платіжної безпеки та формування у споживачів фінансових послуг навички захисту фінансових даних у віртуальному просторі.

В рамках кампанії буде надана інформація, як уберегтися від фішингу, захистити свої акаунти та пристрої, створювати надійні паролі, налаштовувати багатофакторну автентифікацію та іншим правилам безпеки в інтернеті.

Більше половини виявлених в Україні у 2023 році фішингових сайтів походять з росії. Крім військової агресії, триває також гібридна війна у віртуальному просторі. Тому ми маємо навчитися ефективно протидіяти їй, щоб убезпечитися від випадків шахрайства та втрати коштів.

Проєкт #КібербезпекаФінансів об’єднав навколо себе понад 80 партнерів – банки, платіжні системи, мобільні оператори, мережі магазинів, маркетплейси, АЗС, ТРЦ, інтернет-провайдери, комунальні підприємства, державні установи, асоціація, громадська та міжнародна організації, щоб спільними зусиллями розповісти про основні правила платіжної безпеки та кібергігієни якомога більшій аудиторії.

Проєкт #КібербезпекаФінансів є продовженням кампанії #ШахрайГудбай.

Термін проведення кампанії: з 30 травня до 30 вересня 2024 року.

Більше інформації Ви можете дізнатися на сайті кампанії: https://promo.bank.gov.ua/payment-security/

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57