І знову свічку запалив «Світанок»! У Кропивницькому вітали із 20-літтям творчої діяльності колектив народного хореографічного ансамблю

Четвер, 4 липня 2024 15:38

Ювілейним концертом з нагоди свого 20-річчя порадував шанувальників народного танцю  колектив Народного хореографічного ансамблю «Світанок» у Кропивницькому.

Зала  обласної філармонії у середу, 03 липня, була переповненою – щирими аплодисментами і вигуками «Браво!» кропивничани  підтримували юних артистів.

- Ми готували це дійство в постійних тривогах, більша частина репетиції відбувалась в укритті, без світла, але з теплом сердець кожного світанкового промічника, кожного маленького і великого артиста, - відзначив керівник ансамблю Максим Печененко. -   Тож на головна сцена області цього дня зібрала красивих і мега талановитих дітей, щасливих батьків, щирих гостей, багато друзів, світанкових випускників з різних куточків України, вкотре доводячи, що ми нація незламних!

Образ України незримо  залишався  на сцені упродовж всього концерту. Кожним номером юні актори  не втомлювалися дякувати своїм захисникам за те, що українці мають віру у щасливе майбутнє і непохитну волю до перемоги.

Усі учасники концерту вшанували пам’ять тих, хто назавжди залишається нашими янголами охоронцями, всіх захисників і захисниць України.

Ніколи, нікого ми не пустимо на нашу землю, - таким був лейтмотив ювілейного концерту «Світанку». -  Знайте! Не дамо ворогу дихати українським повітрям. Гуртуємось і допомагаємо українській армії.  Будемо житии!  Народжувати дітей, навчати і виховувати їх! І проростати кожного дня, кожної хвилини, щосекунди… Проростати, як нація бо маємо коріння у рідній Землі.

Яскравим фіналом виступу стала хореографічна сюїта «Весна». Щодня кожен українець мріє про те, що вже скоро закінчиться війна, ми  впевнені в нашій Перемозі, в українцях! Віримо в наші наймогутніші сили оборони і ми обов’язково вистоїмо проти нашого лютого споконвічного  ворога!

І нехай кожен воїн повернеться до своєї родини, щоб кожна дитини могла обійняти свого тата зі словами: «Ми так на тебе чекали!»

І нехай український Світанок народжується в Луганську і сходить  сонцем Перемоги!

Вітання на адресу колективу лунали цього дня від батьків вихованців ансамблю, випускників «Світанку» минулих років. Теплі слова юним артистам разом із заслуженими нагородами були і від представників обласної та міської ради.

- Ми сьогодні отримали справжні почуття радості за наших дітей, - відзначив у своєму вітанні заступник міського голови Сергій Колодяжний. -  Дякуємо за ваш талант, за професіоналізм, за цим стоїть ваш важкий і наполегливий щоденний труд. Нехай ваша творчість об’єднує Україну і полонить серця шанувальників хореографії на найбільших сценах світу.

За вагомий внесок у справу збереження і пропагування цінностей народу України, зміцнення культурної і духовної єдності, безкорисливу волонтерську допомогу Збройним Силам України та з нагоди 20-річчя від дня заснування Народного хореографічного ансамблю «Світанок» Сергій Колодяжний вручив Подяки Кропивницької міської ради та виконавчого комітету педагогам і керівникам колективу Світлані та Максиму Печененкам.

- Це і є європейська освіта, щиро дякую за відчуття надії і впевненості у наших силах, які ви нам подарували, - звернулася до колективу «Світанку» начальниця управління освіти міської ради Лариса Костенко. - 20 років тому  в позашкільному центрі тодішньої школи №25 був створений гурток хорографії а сьогодні на сцені  ми бачимо великий Народний хореографічний колектив «Світанок».  Це потужна спільна робота усіх – наставників, дітей, батьків,  які створили гідні умови навчання і виховання дітей.  Щира подяка, низький вам уклін за виховання нашої патріотичної молоді. Колектив знають у всьому світі. Дякую, що об’єдналися у важкі часи – у єдності ми наближаємо Перемогу. Переконана, колектив зробить ще дуже багато у мирній вільній і незалежній  Україні.

Подяки управління освіти Кропивницької міської ради цього вечора отримали костюмер колективу Ірина Абрюкіна, акомпаніатор «Світанку» Анатолій Савсюк та керівник гуртка, педагог-хореограф підготовчих груп Крістіна Стратулат.

Лариса Костенко виконала ще одну почесну місію. Під ваші бурхливі оплески глядачів вона вручила  випускникам колективу Анна Неньці, Костянтину Черевку, Софії Єлізаровій свідоцтва про позашкільну освіту та залікові книжки народного хореографічного ансамблю «Світанок».

«Світанок» - це колектив, який ніколи не стоїть на місці і  завжди розвивається. В 2021 році на базі колективу була створена громадська організація «Школа народного танцюю Світанок», що дало йому змогу брати участь в різноманітних грантах і Європейських проєктах. А в 2023 році за ініціативи Максима Печененка, при підтримці управління культури Кропивницької міської ради та всього депутатського корпусу міської ради відбулася без перебільшення історична подія – створення муніципального колективу українського народного танцю «Світанок», колективу де кращі танцівники всього міста продовжують своє професійне зростання, отримують перше працевлаштування та працюють на розвиток культури Кропивницького, Кропивниччини і всієї країни.

Разом із вітальним словом заступниця начальника управління культури міської ради Неля Чорна оголосила Подякиартистам муніципального ансамблю українського народного танцю «Світанок» Катерині Гришиній, Софії Єлізаровій, Данилу Максимовичу,  Крістіні Стратулат та Іллі Шумському.

Нехай живе український танець, нехай завжди сяє український Світанок!

Усі новини