«Громадський бюджет- 2019»: у Кропивницькому остаточно сформовано перелік проектів до участі у народному голосуванні

Вівторок, 21 серпня 2018 18:35

Сьогодні, 21 серпня, у міській раді Кропивницького   відбулося чергове засідання координаційної ради з питань громадського бюджету.

Члени координаційної ради під головуванням секретаря міської ради Андрія Табалова повторно розглянули звернення авторів двох недопущених до голосування  проектів: «Перший міський мурал» і «Створення спортивного майданчика «Руки-базуки» та обговорили можливість їх включення у бюлетень для голосування конкурсу  конкурсі «Громадський бюджет – 2019».

За інформацією директора департаменту з питань економічного розвитку, торгівлі та інвестицій Андрія Паливоди, два проекти, авторами яких виступили кропивничани Антон Кравцов і Дмитро Бабак за результатом аналізу профільними виконавчими органами не були пропущені до участі у конкурсі з причин порушення його умов. В обох випадках передбачалася реалізація проектів на землі і на приміщенні, що не належать до комунальної власності міста.

Зважаючи на засади прозорості, які декларує міська влада при реалізації програми «Громадський бюджет», максимальне залучення громадськості до визначення об’єктів, на яких планується реалізація суспільно важливих проектів, Андрій Табалов запропонував проголосувати за допущення обох проектів до конкурсу за умови, що автори ідеї знайдуть до 23 серпня земельну ділянку і площину стіни будинку, які належать громаді міста, щоб впровадити в життя  корисні ініціативи.

У той же час, інші члени координаційної ради висловилися проти створення прецеденту повернення до розгляду проектів і за результатами голосування пропозиція Андрія Табалова не набрала більшості голосів.

Координаційна рада цього дня затвердила календарний план програми «Громадський бюджет -2020» та вирішила звернутися до Громадської ради при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького з пропозицією внести власну кандидатуру до складу ради.

Усі новини