Громадськість Кропивницького закликає депутатів міської ради працювати і ходити на сесії

Субота, 29 квітня 2017 18:27

Сьогодні, 29 квітня, під час громадського обговорення ситуації, що склалася в міській раді Кропивницького, громадськість закликала депутатів виконувати їхні прямі обов’язки – ходити на сесійні засідання і приймати важливі для громади рішення.

Так, під час громадського обговорення неодноразово брала слово відомий в місті бізнесмен, меценат, член громадської ради при виконавчому комітеті Людмила Шубіна. Вона наголосила на тому, що депутати зобов’язані працювати:

- Громаді байдуже, більшість ви чи меншість, Ми хочемо, щоб депутати працювали! Якщо не хочете цього робити – залишайте свої мандати, на ваші місця прийдуть люди, які прагнуть розвивати місто, які прагнуть, щоб людям жилося краще.

Людмила Шубіна також звернула увагу на відчутні позитивні зрушення, що відбулися у важливих соціальних сферах міста. Зокрема, вона акцентувала свою увагу на медичній галузі, зазначивши, що влада робить дуже важливу і потрібну справу, створюючи гемодіалізний центр.

- Я будувала перший гемодіалізний центр, в якому обслуговуються мешканці всієї області. Він може обслужити не більше 125 осіб при цілодобовій роботі. Це ті люди, в яких відмовили нирки. Якщо регулярно не проходити процедуру гемодіалізу, через 3-4 дні вони почнуть помирати. У нас в місті 362 таких людини, що можуть не дочекатися своєї черги і вмерти! Побудувати гемодіалі ний центр треба було саме в центрі, а не десь на околиці, наприклад, у «рудівській» лікарні, як це спочатку пропонувалося. Цей центр будується не за наш рахунок – місто знайшло найкращу європейську фірму, яка будує сучасний потужний центр. Це відповідь тим, хто лаяв владу за об’єднання двох пологових будинків.

На тому, що депутати не мають права вдаватися до бойкотів, наголосила і Вікторія Новікова, яка була депутатом минулої каденції міської ради.

- Цього разу я не змогла перемогти через партійну систему виборів, - зазначила Вікторія Новікова. – На мою думку, набагато справедливіше, коли люди вибирають депутатів по округах, голосуючи за кожного індивідуально. Ми обиралися до міської ради, щоб працювати на громаду. І ніколи такого не було, щоб хтось із нас відмовлявся ходити на сесії через якісь там вимоги. Всі питання слід вирішувати у сесійній залі.

Вікторію Новікову підтримали й інша мешканці міста:

- Бойкоти ні до чого хорошого не призведуть. Давайте приймемо звернення до цих депутатів, нехай або працюють, або поступляться своїми місцями іншим. Також пропоную дати юридичну оцінку їхнім діям.

- Я хочу нагадати депутатам – не ми для них, а вони для нас. Якщо вони будуть про це пам’ятати, а ми їм про це нагадувати, все буде добре.

Міський голова Андрій Райкович підкреслив, що він готовий до конструктивної роботи з усіма депутатами:

- Я – людина з досвідом адміністративної роботи, людина командної роботи і я знаю, що таке – працювати на результат. І я переконаний, що депутати повинні бути налаштовані патріотично, щоб асоціювали себе не з членством в одній із дев’яти партій, а були патріотами, працювали на благо громади. Я зобов’язуюся, як міський голова включити до порядку денного дев’ятої сесії міської ради, яка має відбутися 16 травня, ті

питання, що порушила група депутатів. Про це є відповідна інформація на сайті міської ради. Так, у демократичний, відкритий спосіб ми йдемо до діалогу. Ми поставимо ці питання на відкрите поіменне голосування. Я ні в чому не звинувачую депутатів, можливо, вони просто заблукали в ідеологічних питаннях, переплутали “своє”, “твоє”, “наше”. Я сподіваюсь, що вони переглянуть свою позицію і не лише прийдуть на сесію, а й будуть продуктивно працювати, як цього вимагає закон і громада.

Усі новини