Громадські роботи – важлива допомога молоді комунальникам Кропивницького

Четвер, 8 серпня 2024 16:53

Станом на 08 серпня три зміни юнаків та дівчат Кропивницького – а це 180 осіб завершили свою участь в оплачуваних громадських роботах для молоді у вільний від занять час. Про це повідомила заступниця начальника управління молоді та спорту Кропивницької міської ради  Катерина Черкасська.

- Це результат командної роботи спеціалістів управління молоді та спорту, педагогів дитячо-юнацьких гуртків  та працівників комунального підприємства «Благоустрій», які дійсно продемонстрували високі результати у реалізації заходів з благоустрою парків та скверів обласного центру, а також у вихованні почуття гідності та патріотизму у молоді до рідного міста, - відзначила Катерина Черкасська. -  Враховуючи високий попит серед учасників, які подали документи на зарахування до громадський робіт у травні, наша пропозиція щодо додаткових коштів на заробітну плату була підтримана депутатським корпусом. Молодь працює і зараз, до кінця серпня плануємо залучити ще 60 осіб, які подали документи до травневого резерву. Загалом, участь в літніх громадських роботах візьмуть орієнтовно 340 юнаків і дівчат.

Катерина Черкасська також звернула увагу на важливу роль в процесі реалізації заходів з громадських робіт для молоді Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2021 р. №590 (зі змінами).

- На сьогодні затримка із виплатою заробітної плати незначна, ми  постійно комунікуємо з батьками та роз’яснюємо хід і  черговість здійснення видатків в умовах війни, - наголосила  Катерина Черкасська.

Нагадаємо, що протягом двох днів на початку травня в Центрі надання адміністративних послуг міста Кропивницького «Прозорий офіс» проводився набір учнівської та студентської молоді віком від 14 років для участі в оплачуваних громадських роботах з благоустрою міста.

Головним роботодавцем у Кропивницькому є  комунальне підприємство «Благоустрій». Тривалість одного робочого дня складає чотири години протягом 10 робочих днів. Сума нарахованої  заробітної плати залежать від віку учасників та складає від   2187 до 3458 гривень за зміну. Податки утримуються згідно з чинним законодавством України.

Учень Ліцею «Лідер»  чотирнадцятирічний Ярослав Кириленко брав участь у громадських роботах вперше.

- Знайшов нових друзів, складав плани на тиждень, орієнтуючись на робочу зайнятість. Я збираю кошти на мотоцикл, тому зарплату не витрачав. Після участі в роботах з благоустрою та прибирання міста почав зовсім по іншому ставитися до  чистоти, ніколи не викину обгортку повз смітника, про це зараз закликаю і своїх друзів, - ділиться враженнями Ярослав.

Цього року спеціалісти управління мали за мету залучити якнайбільше молоді з числа внутрішньо переміщених осіб. Студентка Краматорського фахового коледжу промисловості, інформаційних технологій та бізнесу Донбаської державної машинобудівної академії,  шістнадцятирічна Анна Ківерська зазначила, що після липневої участі в громадських роботах зовсім з іншої сторони зрозуміла важку роботу працівників комунальної сфери, її високу ціну.

Результати роботи учасників громадських робіт прокоментувала головна агрономка комунального підприємства «Благоустрій» Альона Ворона.

- Щира подяка всім юнакам та дівчатам, які дійсно завзято працювали над благоустроєм рідного міста. Особлива подяка педагогам, які завжди мотивували дітей та для кожного знайшли психологічний ключик. Із 17 червня молодь, яка працювала на громадських роботах, виконала значний обсяг робіт: привели до ладу сквер Олексія Кондакова, парк Молодіжний, набережну річки Інгул від вулиці Михайлівської до Великої Перспективної, площу Театральну, парк Захисників правопорядку, парк Ковалівський та прилеглі до нього вулиці, - підбила підсумок Альона Ворона.

Усі новини