Гендерна рівність: Регламент Кропивницької міської ради восьмого скликання планують доповнити фемінітивами

Середа, 26 січня 2022 17:09

Сьогодні, 26 січня, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Анни Зарічної відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики. У роботі комісії взяв участь секретар міської ради Олег Колюка.

Члени комісії розглянули електронну петицію від 21.01.2022 щодо відкликання звання «Почесний громадянин міста» у Євгена Бахмача. Інформувала про процедуру присвоєння звання тимчасово виконуюча обов'язки начальника управління персоналу Світлана Громко. Роз'яснення надала і начальниця юридичного управління міської ради Марина Смаглюк. Вона наголосила, що положенням про присвоєння звання Почесного громадянина міста Кропивницького не передбачене його відкликання і подібна процедура порушувала б чинне законодавство. Зважаючи на аргументи юристів і на той факт, що сам автор петиції на засідання депутатських комісій міської ради, де розглядають цю його ініціативу, не з'являється, хоч його і запрошували, члени депутатської комісії з питань економічного розвитку, промисловості, підприємництва, інвестицій та регуляторної політики прийняли рішення не підтримувати дану петицію.

Натомість, члени комісії підтримали проєкт рішення щодо впровадження у міській раді електронного документообігу. Зокрема, депутати перед засіданням сесії отримуватимуть проєкти рішення в електроному форматі на свої електронні поштові скриньки. Ті з них, хто хоче і далі отримувати паперові примірники проєктів рішень, мають подати відповідні заяви.

У контексті внесення змін до Регламенту Кропивницької міської ради восьмого скликання, Анна Зарічна внесла пропозицію доповнити цей документ фемінітивами.

- Жіночий статус в політиці має підсилюватися, саме тому текст регламенту необхідно доповнити фемінітивами, - зазначила депутатка.

Також члени комісії цього дня підтримали проєкт рішення щодо перспективного плану роботи міської ради на 2022 рік та надання у 2022 році пільг щодо сплати державного мита за видачу певних видів документів. зокрема за видачу паспорта громадянина України у разі обміну замість втраченого чи пошкодженого, отримання дубліката свідоцтва про народження, отримання свідоцтва про розірвання шлюбу.

Завершальним питанням порядку денного засідання комісії став звіт за результатами її діяльності за минулий рік, який буде опублікований на вебсайті міської ради після прийняття відповідного рішення депутатським корпусом на черговій сесії.

Усі новини