Енергетична безпека обласного центру та регулювання земельних відносин: порядок денний позачергової сесії Кропивницької міської ради

Четвер, 1 серпня 2024 17:03

Позачергове ХХІІІ засідання дев’ятої сесії Кропивницької міської ради відбулося сьогодні, 01 серпня. 25 питань порядку денного та 28 додаткових питань стосувалися регулювання земельних відносин.

Традиційно засідання сесії відкрив секретар міської ради Олег Колюка, оголосивши хвилину мовчання, якою всі учасники вшанували пам’ять захисників і захисниць, які віддали своє життя за незалежність України.

На засіданні сесії депутати працювали злагоджено і  плідно: прийняли важливі рішення для громади. Зокрема, вони стосувалися надання дозволу на створення енергострова, який у разі надзвичайних ситуацій і блекауту забезпечить місто тепло- та електроенергією. Також депутати прийняли рішення про надання житла працівникам військового шпиталю.

- Сьогодні депутати прийняли важливі рішення, зокрема надали дозвіл на виділення земельної ділянки під будівництво когенераційної установки, яка дозволить у разі блекауту певну частину міста забезпечити електроенергією в автономному режимі. Установку збудує і придбає обладнання для неї приватний інвестор. Також депутати підтримали рішення про виділення житла медикам військового госпіталю. Крім того, профільна депутатська комісія напрацювала ряд земельних питань кропивничан, підприємців, які сьогодні розглянули, - прокоментував засідання сесії секретар міської ради Олег Колюка і додав: тему когенерації розвиватимуть і далі, адже держава ставить завдання перед територіальними громадами забезпечити енергонезалежність територій. Для цього залучатимуть комунальні підприємства, підтримку держави, міжнародних донорів і приватних інвесторів.

Усі новини