Електронна кадастрова карта території Кропивницького зробить прозорим прийняття усіх рішень землевпорядкування

Середа, 29 листопада 2017 18:26

Сьогодні, 29 листопада, у міській раді Кропивницького відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань архітектури, будівництва, реклами, регулювання земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Одним із головних питань порядку денного став розгляд проекту рішення  № 910 про зміни до Регламенту міської ради міста Кропивницького сьомого скликання  щодо “Окремого порядку підготовки, розгляду та прийняття міською радою рішень із деяких питань». Висловити своє бачення та внести свої пропозиції щодо змісту такого документу на засідання було запрошено секретаря міської ради Андрія Табалова та заступника міського голови Олександра Грабенка.

Проект рішення підготував та виніс на розгляд сесії міської ради депутат від партії “Самопоміч” Володимир Смірнов. Його пропозиція полягає у тому, щоб вся необхідна інформація про земельну ділянку відображалась у відповідному проекті рішення, яке буде завчасно оприлюднене на офіційному сайті міської ради. У такому випадку усі громадяни матимуть можливість з ним ознайомитись. Але депутати пропозицію у такому вигляді не підтримали та відправили документ на доопрацювання профільній депутатській комісії.

- Я не проти інформаційного листка, у якому буде розміщена вся інформація про земельну ділянку, але треба розуміти, що це додаткове навантаження на управління земельних відносин, - відзначив Олександр Грабенко. – У той же час. пропоную повторно запросити з презентацією фахівця із Києва, який розробляв електронну кадастрову карту столиці. У наш час така інформація має бути уже не в паперовому вигляді, а в електронному, коли натиснувши лише одну кнопку, висвітлюється уся необхідна інформація про ту чи іншу земельну ділянку.

Натомість Володимир Смірнов запропонував, розробити  карту, яка б складалася із кількох шарів: земельні ділянки, які виносяться на розгляд сесії, комунікації, хто претендує на земельну ділянку тощо, щоб забезпечити максимальну прозорість прийняття рішень щодо земельних питань.

Ініціатор зустрічі секретар міської ради Андрій Табалов подякував депутатам за взаєморозуміння та професійний підхід до вирішення питання.

- Підтримую пропозицію автоматизації таких процесів, оскільки це набагато ефективніше, ніж витрачати людські ресурси на роботу з паперами. Тим більше, що такий досвід уже є у київських колег, які залюбки ним із нами поділяться, - наголосив Андрій Табалов. - Дякую Володимиру Смірнову, що підняв це важливе для громадськості питання, оскільки і я, і міський голова, і заступники тільки за прозорість у земельних питаннях.

Члени комісії на чолі з її головою Олександром Шамардіним підтримали пропозицію секретаря міської ради та заступника міського голови запросити фахівця зі столиці та провести розширене засідання на базі земельної комісії.

Усі новини