Джаз крізь час: у Кропивницькому завершився фестиваль творчих здобутків «Квітневі музичні вечори»

Середа, 1 травня 2024 16:47

Яскравим концертом "Джаз крізь час" завершився у Кропивницькому фестиваль творчих здобутків «Квітневі музичні вечори». Символічно, що фінал популярного  творчого фестивалю припав на  Міжнародний День Джазу – 30 квітня!

Музика джазу - особливе мистецтво вільних людей! Вона надихає та заспокоює, дає надію та підносить до небес. Відкрив концерт дебютний виступ нового ансамблю «Ray-джаз» під керівництвом Світлани Холіної з твором Бені Гудмана «Sing sing sing».

Один за одним на сцені Кропивницької музичної школи №2 імені Юлія Мейтуса звучали яскраві, динамічні та запальні твори у виконанні вокального ансамблю «Веселка», (керівник Ольга Черняхович, концертмейстер Ганна Полтавчук), дуету у складі Людмили Ніколенко та Олексія Назарова, (концертмейстер Володимир Волошенко), ансамблю скрипалів «Фантазія», (керівник Людмила Ніколенко, концертмейстери Володимир Волошенко, Сергій Слободенюк), зразкового хору молодших класів "Веселка" ( керівник Ольга Черняхович, концертмейстер Ганна Полтавчук), ансамблю старших класів «Камертон», (керівник Артем Олійник, концертмейстер Оксана Бормінцева).

Твір Р. Каррєла «День наповнений сонячним світлом» виконав фортепіанний дует у складі Валентини Кологрєєвої та Тетяни Шинкевич.

Запальний «Веселий Саксофоніст» у виконанні Максима Полтавчука додав ще більше піднесеного настрою.

Володимир Волошенко виконав ліричну та ніжну композицію - присвяту всім захисникам і захисницям «Близько до дому". Дуже щиро і ніжно в інтерпретації Катерини Соломєєвої та концертмейстера Оксани Осадчук прозвучала "Місячна ріка" Генрі Манчіні.

Вже за традицією на сцені виступила група «Анатомія Стихій», у складі Олексія Іванова, Володимира Лобача, Руслана Дороганіча. У їхньому виконанні прозвучала п'єса «Якось у квітні».

Завершив концертну програму  неперевершений виступ ансамблю викладачів «Диксиленд» у складі Ксенії Чуріпи, Олександра Сербіна, Володимира Лопати, Олексія Мироненка, Руслана Дороганіча, Сергія Слободенюка, Олексія Шорсткого, Вячеслава Марініча, Івана Орєшкова. Керівник Богдан Максименко. Прозвучали твори - Фріл «Пісня прерії», Філіпов «Стрілецькі забави».

Цікаві історії про виникнення джазу та відомих джазових виконавців розповідали ведучі вечора Олена Соколенко та Оксана Осадчук.

Концерт подарував слухачам радість, незабутні емоції та враження!

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57