Двадцять великомісних автобусів для Кропивницького будуть виготовлені впродовж трьох місяців після початку оплати

Середа, 31 травня 2017 11:18

Двадцять великомісних автобусів для Кропивницького будуть виготовлені орієнтовно впродовж трьох місяців. Про це повідомив директор комунального підприємства «Електротранс» Олександр Луценко.

За його словами, наразі триває процедура реєстрації укладеного договору, а з 01 червня розпочнеться фінансування по угоді.

- Ми профінансуємо 70% вартості всіх автобусів, - відзначив керівник КП «Електротранс», - а за кожну отриману одиницю транспорту здійснюватимемо остаточний розрахунок. Орієнтовно завод назвав термін виготовлення всіх двадцяти автобусів – він складає три місяці.

Олександр Луценко звернув увагу, що сьогодні поширюється недостовірна інформація щодо якості та вартості автобусів МАЗ-103 486, які працюватимуть на маршрутах у Кропивницькому.

- Хоч модель МАЗ-103 486 спроектована у 1996 році, автобуси які ми купуємо будуть оснащені найсучаснішими комплектуючими, - наголосив Олександр Луценко. – Їх розпочнуть збирати і закуповувати елементи лише після нашої проплати авансу. На всіх автобусах передбачається найновіша модель дизельного двигуна “Мерседес” класу “Євро-5 та автоматична коробка передач «Allison» американського виробництва. Автобус має низьку підлогу висотою 370 міліметрів. Таку висоту має 70% площі підлоги, що повністю відповідає параметрам, затвердженими для громадського транспорту в ООН. Звичайно, можна знайти і моделі зі 100% низькою підлогою, але за це необхідно додатково платити. Висота підлоги зумовлена маркою мостів: відповідно, ціна зросте приблизно на один мільйон гривень на кожному мості.

Загальна вартість придбаного транспорту – 69 мільйонів 579 тисяч 900 гривень є адекватною, переконаний директор підприємства. При цьому, за результатом торгів вдалося зекономити понад 400 тисяч гривень. Середня вартість одного автобусу складає 3478995 гривень.

У деяких електронних ЗМІ повідомлялося, що на офіційному сайті підприємства ТОВ «УкрЄвроМАЗ», яке на аукціоні поступилося переможцю ТОВ «Торговий дім ЛІТАН», ціна аналогічної моделі МАЗ-103 486 складає 3 248 520 гривень.

- Це вартість базової комплектації, - акцентував увагу Олександр Луценко. – Такі моделі обладнані дешевшими комплектуючими. Крім того, ми додатково в умовах тендеру прописали наявність на всіх автобусах кондиціонерів з автономним обдувом кабіни водія, камер відеоспостереження, системи електронного контролю - GPS-трекерів з електронними маршрутизаторами та відеореєстраторів.

Фото: http://maz.by/ru/products/passenger_vehicle/390/

Усі новини