Дотримання безпекових умов під час освітнього процесу у Кропивницькому — на контролі міської влади

П'ятниця, 2 серпня 2024 16:33

Менше місяця лишається до початку нового навчального року, тож питання забезпечення умов безпечного навчання стають актуальнішими. Про стан ремонтів укриттів у закладах освіти Кропивницького говорили сьогодні, 02 серпня, на нараді заступник міського голови Олександр Мосін, секретар міської ради Олег Колюка, заступник міського голови Сергій Колодяжний, начальниця управління освіти Лариса Костенко, начальник управління капітального будівництва Сергій Білокінь, начальник управління з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Кіровоградської облдержадміністрації Володимир Слінченко та керівники навчальних закладів, будівельних організацій.

Питання безпеки освітнього процесу сьогодні набули першочерговості не лише в обласному центрі, а й на рівні держави. Саме ця тема була однією з головних на конгресі місцевих рад, що відбувся нещодавно.

- Уже 02 вересня розпочнеться навчальний рік. Міська влада тримає на контролі організацію навчального процесу в освітніх закладах із забезпеченням безпекових умов. Головна вимога — щоб усі будівельні роботи у закладах освіти і найпростіших укриттях були виконані ефективно, раціонально і якісно, - зазначив на початку наради Олександр Мосін і повідомив, що нині у відповідальності управління капітального будівництва перебувають 22 загальноосвітніх заклади, у відповідальності управління освіти - 17 закладів, де тривають будівельні роботи.

Про перебіг ремонтних робіт у закладах освіти доповіли керівники обох управлінь, зазначивши, що загалом вкладаються у визначені терміни, хоча точково є проблеми у деяких навчальних закладах. Зокрема, трохи гальмують будівельні роботи у ліцеях “Лідер”, Тараса Шевченка, гімназії “Інтелект” та “Ерудит”, спеціальній загальноосвітній школі №1.

Керівники управлінь визнали і причини, які заважають пришвидшити будівельні роботи — це брак робочих рук у будівельних компаніях і перебої з фінансуванням. Утім запевнили, у визначені терміни з ремонтами вкладуться.

Олександр Мосін звернувся до керівників навчальних закладів контролювати якість будівельних матеріалів та хід ремонтів у підпорядкованих школах та садочках і в разі виникнення питань, одразу звертатися до міської влади. Разом із тим посадовець повідомив, що нині міська влада працює над будівництвом когенерації і створенням енергоострова в Кропивницькому, що у випадку блекауту забезпечить можливість тепло- та електропостачання соціальної інфраструктури.

Прозвучали на нараді і вимоги до керівників будівельних організацій і навчальних закладів. Зокрема для будівельників вони стосувалися якісної підготовки проєктно-кошторисної документації, а увагу освітян зосередили на тому, що найпростіші укриття мають обов’язково бути забезпечені лавками, водою, медикаментами, резервним живленням та усім необхідним. Крім того, керівників шкіл закликали до початку нового навчального року підшукувати на роботу офіцерів освітньої безпеки, щоб вчасно організувати безпечний освітній процес.

Усі новини