Для теплозабезпечення селища Нового у Кропивницькому готуються одночасно стара і нова котельні

Понеділок, 26 червня 2017 16:18

Роботи з реконструкції нової котельні на селищі Новому не змогли бути реалізованими через неякісно розроблений проект. На цьому наголосив сьогодні, 26 червня, під час апаратної наради міський голова Андрій Райкович.

- Ми планували вже до початку цього опалювального сезону підключити до цієї котельні все селище, - підкреслив міський голова. - Однак проект був розроблений неякісно, він не пройшлов комплексну експертизу, узгодження з енергетиками та газівниками, технічні умови замовлялися з порушенням законодавства. Та люди не повинні від цього постраждати, тож зараз слід активно розпочати роботи із ремонту діючої старої котельні, але при цьому займатися паралельно і доопрацюванням  проекту переходу на опалення від нової котельні.

Також міський голова піддав критиці діяльність адміністрації  КП "Теплоенергетик" та керівництва селища за створення ними проблеми із водозабезпеченням новенців. Проблема виникла через технічно необґрунтовані дозволи підключення до системи водопостачання селища близь 300 нових абонентів. Ні  існуюче насосне обладнання, ні водозабір скважин, ні мережі не були на це розраховані, тож тепер новенці потерпають від нестачі води. Керівництво селища і підприємства пообіцяло вирішити цю проблему. 

Усі новини