Діти у школах Кропивницького мають отримувати знання у комфортних умовах

Понеділок, 30 січня 2017 18:43

Сьогодні, 30 січня, міський голова Андрій Райкович спільно з начальником управління освіти Ларисою Костенко відвідали декілька шкіл, щоб перевірити дотримання температурного режиму в закладах освіти Кропивницького.

Міський голова побував у двох школах, де проблеми з теплопостачанням спостерігалась ще з минулого року. Найперше відвідали школу №25, у якій за дорученням міського голови встановили насосне обладнання для нагнітання теплоносія, відповідно і температура в класних кімнатах зросла. Андрій Райкович пройшовся класами, аби особисто впевнитись, що у школі стало тепліше, а також перевірити якість ремонтних робіт із заміни старих батарей на нові.

- Спеціалісти щоденно моніторять температурний режим в школах та садочках. Ми постійно стежимо, щоб температура у кожному закладі відповідала нормам, адже дітки повинні навчатись у комфортних умовах, - наголосив міський голова Андрій Райкович. - Якщо десь виникають проблемні ситуації, управління освіти спільно з теплогенеруючими організаціями реагують якнайшвидше.

В рамках сьогоднішнього рейду міський голова завітав у школу №19, у якій також раніше фіксувалися порушення температурного режиму. Наразі там також відбувається заміна батарей, що повинно покращити якість обігріву класних кімнат.

- Раніше біля школи працювала котельня, і тоді проблем з теплопостачанням не було, - зазначила у розмові з міським головою Лариса Костенко. - Після її закриття у школі температурний режим значно знизився.

Під час відвідування шкіл міський голова за традицією відвідав харчоблоки, щоб перевірити якість харчування школярів. В одному із навчальних закладів Андрій Райкович зробив зауваження працівникам їдальні. Одна із пателень була погано очищена, і на ній зібралась чимала кількість канцерогену, що небезпечно для здоров’я, особливо дитячого. Працівники пообіцяли виправити ситуацію і надалі ретельніше мити кухонне начиння і посуд.

Усі новини