Діалог влади і громади у Кропивницькому: Андрій Райкович зустрівся з мешканцями Великої Балки

Субота, 11 березня 2017 16:08

Сьогодні, 11 березня, міський голова Кропивницького Андрій Райкович провів виїздний прийом громадян у мікрорайоні Велика Балка.

Близько ста кропивничан зібралися цього дня, щоб обговорити з очільником міста, секретарем міської ради Андрієм Табаловим, заступниками міського голови, депутатами міської ради, керівниками виконавчих органів та комунальних підприємств обласного центру проблеми Великої Балки та почути перспективи розвитку мікрорайону.

- Для нас надзвичайно важливі такі зустрічі, - підкреслив Андрій Райкович у розмові з людьми. – Це та можливість, коли ви можете найкоротшим шляхом порушити важливі для вашої громади питання, а ми – зрозуміти вірність обраного курсу, скоригувати заходи для конкретного мікрорайону у різних сферах життєдіяльності, направлених на вирішення конкретних проблем його мешканців.

Проблеми Великої Балки достатньо типові для житлових масивів приватної забудови: робота громадського транспорту, ремонт доріг, відновлення зовнішнього освітлення. Андрій Райкович детально ознайомив учасників зустрічі з планами міської влади на поточний рік.

- Організацію якісного транспортного обслуговування ми вирішемо шляхом придбання для міста двадцяти великомісних сучасних автобусів, які курсуватимуть у віддалені мікрорайони, де відсутнє тролейбусне сполучення, у тому числі два таких автобуси перевозитимуть пасажирів з  Великої Балки, - повідомив міський голова. – Такий маршрут працюватиме у звичайному режимі руху, по чітко затвердженому графіку та перевозитиме всі пільгові категорії населення без обмеження у місцях і часі. Великогабаритний транспорт відправлятиметься у визначений час і він суттєво розвантажить транспортні потоки в години пік. Закупівля автобусів є ефективним заходом створення конкурентного середовища в ринкових умовах і це підтвердили вже працюючі на ринку перевезень нові тролейбуси.

Під час зустрічі мешканці дізналися про конкретні адреси вулиць, де цьогоріч здійснюватиметься ремонт освітлення і асфальтування. За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, бригади спеціалістів КП “Міськсвітло” виконуватимуть роботи по вулиці Єгорова (від вулиці Кропивницького до Далекосхідної), вулиці Сєдова (від вулиці Архітектора Паученка до провулка Ананьївського), вулиці Світлій (від вулиці Архітектора Паученка до Запорізької), вулиці Новгородській та по провулку Перекопському. При цьому, для облаштування світлових точок будуть використовуватися виключно енергоекономіні світлодіодні лампи. У свою чергу, люди отримали можливість вказати керівнику “Міськсвітла” на конкретні адреси, де лампи перегоріли і необхідно здійснити їх заміну.

Оновиться і асфальтове покриття на багатьох вулицях мікрорайону: по вулицях Харківській, Степана Разіна, Кропивницького (від вулиці Полтавської до Шевченка), по провулках Об’їздному і Степовому. А у 2018 році – по вулиці Єгорова ( від  вулиці Чорновола до Чайковського). Важливим буде і здійснення грейдерування доріг без твердого покриття, його спеціалісти КП “Універсал 2005” вже розпочали на вулицях Воронцовській, Галушкіна, Шевченка та по провулку Ананьївському. У березні – квітні  роботи будуть продовжені на інших вулицях.

Мешканці Великої Балки у розмові з очільником міста також звернули увагу влади на відсутність у мікрорайоні аптеки. Її впродовж багатох років обіцяють відкрити, але справа не зрушилася з мертвої точки.

- Аптека у вас буде працювати, - пообіцяв Андрій Райкович. – Проблема в тому, що фармакологія – це приватний бізнес і надзвичайно важко зацікавити підприємців відкривати аптечний пункт у нерентабельному з їх точки зору місці. Але ми маємо план, ведемо з аптечним бізнесом перемовини і, переконаний, у нас все вийде – у віддалених мікрорайонах люди матимуть змогу купувати необхідні ліки.

Загалом зустріч тривала понад дві години і була обопільно корисною. Мешканка мікрорайону Ольга подякувала Андрію Райковичу і його команді за організацію прийому громадян просто неба і попросила, щоб такий діалог влади і громади був постійним.

Усі новини