Дев’ять років служіння державі: У Кропивницькому відзначили День створення Національної гвардії України

П'ятниця, 24 березня 2023 15:11

Дев’яту річницю створення Національної гвардії України відзначили у Кропивницькому сьогодні, 24 березня. З цієї нагоди ветеранів та військовослужбовців стрілецького батальйону 21-ї окремої бригади охорони громадського порядку імені Петра Калнишевського привітали начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович, голова обласної ради Сергій Шульга, секретар Кропивницької міської ради Олег Колюка, начальник головного управління Нацполіції в області Роман Козьяков, керівники інших служб і відомств.

З кожним роком військовослужбовці незламною волею, мужністю та принциповістю стверджують свій високий статус, залишаються взірцем гідності й відданості українському народові. Сьогодні нацгвардійці разом з усією країною виборюють спільну перемогу над ворогом, який віроломно вторгнувся на нашу територію, і платять за неї найвищу ціну.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять командира стрілецького батальйону Павла Сніцара та усіх Героїв, які віддали життя за незалежність України.

Яскравим подарунком до річниці створення Нацгвардії став виступ ансамблю барабанщиць — курсанток Донецького державного університету внутрішніх справ.

На важливості Національної гвардії наголосив начальник Кіровоградської ОВА Андрій Райкович і подякував військовослужбовцям за служіння Україні, її народові і територіальній громаді.

- З початком повномасштабної війни вони - у боротьбі за незалежність та суверенітет нашої держави. Власне, як і всі Збройні Сили, Нацполіція. Як і вся країна - відвойовують свободу рідної землі і нерідко платять за неї найдорожчу ціну.  Сьогодні добровольці вступають у “Гвардію наступу”, створюють загони, які наближатимуть нашу перемогу. Дякую кожному і кожній за службу! Разом ми неодмінно переможемо в цій страшній війні. Повернемо своє! Відбудуємо Україну! - зазначив у вітальному слові Андрій Райкович.

Привітав військовослужбовців із дев’ятою річницею створення Нацгвардії України секретар міської ради Олег Колюка.

- Нацгвардія робить неоціненний внесок в оборону держави, захист української землі і нашого міста. Щиро дякуємо кожному захиснику і захисниці, які сьогодні згуртовано і мужньо наближають нашу перемогу, - звернувся з вітальним словом Олег Колюка.

Подякував за службу і привітав зі святом військовослужбовців тимчасово виконуючий обов’язки командира Кропивницького батальйону Нацгвардії України підполковник Віталій Демиденко і побажав на важкому шляху до перемоги усім повернутися живими.

З нагоди свята кращим нацгвардійцям Кропивницького батальйону вручили відзнаки та нагороди обласної військової адміністрації, обласної ради, Кропивницької міської ради.

Усі новини