Держава не відшкодовує кошти на перевезення пенсіонерів: пільги в Кропивницькому для них забезпечила міська влада

Вівторок, 28 вересня 2021 16:12

У Кропивницькому встановлені додаткові гарантії соціального захисту для пенсіонерів за віком та вислугою років при користуванні громадським транспортом. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет міської ради сьогодні, 28 вересня.

Кабінет Міністрів України не передбачив у Державному бюджеті коштів на відшкодування пільгових перевезень наймасовішої категорії пільговиків: пенсіонерів за віком та вислугою років. Міська рада взяла на себе такі видатки і виконавчий комітет  своїм рішенням встановив відповідний порядок.

Пенсіонери за віком та за вислугою років матимуть право на безкоштовний проїзд в комунальному транспорті з 10.00 до 15.00. Проте, таке обмеження діятиме лише в будні, у вихідні та в святкові дні  вони зможуть  їздити на безоплатній основі впродовж всього часу роботи автобусів і тролейбусів.

- Через карантинні обмеження ми маємо можливість возимо лише пасажирів за кількістю  сидячих місць. Кропивничани, що працюють, школярі, студенти масово скаржаться на те, що в години – пік: зранку і увечері надзвичайно складно потрапити в автобус чи тролейбус. Сподіваємося, що таке рішення допоможе містянам і зранку працівники критичної інфраструктури зможуть нормально діставатись на роботу, а діти – на навчання, - прокоментував прийняте рішення начальник управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради Віктор Житник. – До того ж, враховуючи, що ми не отримуємо субвенцію з державного бюджету на покриття витрат за перевезення пенсіонерів за віком та за вислугою років в міському пасажирському транспорті загального користування, міська влада просто вимушена піти на такий крок.

Прийняте рішення набуде чинності на наступний день з моменту його опублікування у віснику Кропивницької міської територіальної громади «Вечірня газета».

Усі новини