Депутати Новенської селищної ради бойкотували сесійне засідання і блокували волю громади приєднатися до Кропивницького

Вівторок, 17 грудня 2019 17:32

Сьогодні, 17 грудня, Новенська селищна рада повинна була розглянути питання про остаточне добровільне приєднання територіальної громади  селища Нового до громади міста Кропивницького. Цього дня біля приміщення селищної ради перед початком сесійного засідання зібралися близько сотні жителів селища на підтримку об’єднавчого процесу.

- Громада висловила свою думку, проголосувала за приєднання. Сьогодні новенські депутати мають прийняти рішення і завершити процедуру об’єднання, - зазначила депутат міської ради від селища Нового Валентина Яремчук. - У випадку, якщо обидві ради: і селищна і міська проголосують за приєднання, міські галузеві програми на наступний рік прийматимуться з урахуванням потреб селища Нового: ремонт доріг, будинків. В іншому випадку грошей у селища не вистачатиме ні на зарплати працівникам дитячих садочків, ні працівникам селищної ради. Питання зі сміттям не буде вирішене, а дахи, які течуть з п’ятого по перший поверх, тектимуть і далі.

Але новенські депутати блокували виконання волі громади: із 26-ти народних обранців на сесію з’явилися лише 8, тому засідання сесії навіть не розпочалось.

- Міська рада занепокоєна тим фактом, що на останньому етапі депутати Новенської селищної ради фактично заблокували процес приєднання, хоча за це проголосувала більшість новенців під час громадських слухань, - зазначила начальниця юридичного управління міської ради Марина Смаглюк. - Зі свого боку міська рада зробила всі необхідні кроки для об’єднання, включаючи погодження тексту меморандуму від групи новенських депутатів. Обласна державна адміністрація також дала позитивний висновок проектам рішень про приєднання територіальної громади селища Нового до територіальної громади міста Кропивницького.

Марина Смаглюк додала, якщо завтра Новенська рада не ухвалить рішення про приєднання, то на сесії міської ради його також розглядати не будуть, а відкладуть, поки новенські депутати не приймуть остаточне рішення.

Натомість громада селища Нового настільки була обурена бездіяльністю своїх депутатів, що активісти розпочали процедуру відкликання депутатів селищної ради за народною ініціативою.

Усі новини