Делегація медичних працівників з усієї України знайомилася з досвідом створення у Кропивницькому перинатального центру ІІ рівня

П'ятниця, 17 лютого 2017 15:52

Сьогодні, 17 лютого, делегація, працівників охорони здоров’я з усієї України, що перебуває у Кропивницькому із навчальним візитом для ознайомлення із організацією надання медичних послуг та паліативної допомоги в рамках національної програми обмінних візитів «Маршрути успіхів», відвідала пологовий будинок № 1.

Необхідно відзначити, що відучора медичний персонал колишнього пологового будинку № 2 почав виконувати свої професійні обов’язки, приєднавшись до колективу пологового будинку № 1. З медичними працівниками поспілкувалася заступник міського голови Наталія Дзюба. За словами медиків, умови праці їх повністю влаштовують.

Начальник управління охорони здоров'я Оксана Макарук разом з головним лікарем пологового будинку Людмилою Романів провели екскурсію медичним закладом для учасникам навчального візиту. Гостям показали новий корпус, в якому завершуються ремонтні роботи. Світлі та затишні палати, функціональні пологові зали справили гарне враження на делегацію. Делегація відвідала також і капітально відремонтоване приміщення старого корпусу, де гості мали змогу оглянути оснащені сучасною медичною апаратурою операційні та новий кабінет УЗД.

Оксана Макарук під час екскурсії поділилася з учасниками делегації досвідом створення перинатального центру ІІ рівня на базі пологового будинку та планами на майбутнє щодо облаштування у Кропивницькому міського гемодіалізного центру.

Крім огляду медичних закладів, делегати мали можливість ближче ознайомитися з історією і культурою міста. Гості з цікавістю відвідали обласний академічний театр та краєзнавчий музей.

Усі новини