Де можуть у Кропивницькому неповнолітні порушники спокутувати провину громадськими роботами

Середа, 12 червня 2024 10:52

Виконавчий комітет Кропивницької міської ради затвердив перелік об’єктів та видів суспільно-корисних робіт, на яких будуть відбувати адміністративні стягнення та покарання неповнолітні особи, притягнені до адміністративної або кримінальної відповідальності у вигляді громадських робіт.

Відповідне рішення ухвалили члени виконавчого комітету під головуванням секретаря міської ради Олега Колюки у вівторок, 11 червня.

- Таке рішення має на меті врахувати інтереси неповнолітніх порушників і засуджених до покарання у вигляді громадських робіт та сприяти їхній соціальній адаптації у громаді, - відзначила заступниця начальника управління молоді та спорту міської ради Катерина Черкасська. -  Комунальні заклади Кропивницької міської ради, задіяні у проєкті,  забезпечать необхідні умови для виконання суспільно-корисних робіт на підвідомчих територіях та контролюватимуть виконання визначених робіт.

Отже, відповідно до прийнятого рішення, спокутувати власну провину неповнолітні порушники зможуть старанною роботою в наступних закладах обласного центру:

- Комунальний заклад «Об’єднання дитячо-юнацьких клубів за місцем проживання Кропивницької міської ради» (згідно з мережею розташування): виконання поточних ремонтів приміщень мережі комунального закладу;

- Міська централізована бібліотечка система міста Кропивницького (вул. Андрія Матвієнка, буд. 1-Б): сортування книг, ремонт пошкоджених книг, упорядкування книжкових фондів, допомога з ведення картотеки читачів, розподіл літератури за напрямками, допомога в оформленні виставок, стендів та стелажів;

Комунальний заклад: «Літературно-меморіальний музей І.К. Карпенка-Карого міста Кропивницького» (вул. Тобілевича, буд. 16): допомога у створенні ландшафтного дизайну зеленої частини музейної території;

- Кропивницький міський центр обліку та тимчасового перебування бездомних осіб (вул. Олени Теліги, буд. 75): роботи, що мають соціальну направленість.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57