Членство Кропивницького в Асоціації об’єднаних територіальних громад – перспектива міжнародної співпраці і розвитку підприємництва

Четвер, 30 травня 2024 10:14

Кропивницька міська рада підтвердила намір стати членом Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація об’єднаних територіальних громад".

Відповідне рішення підтримали депутати міської ради на сесійному засіданні у вівторок, 28 травня.

Міська рада уповноважила заступника міського голови Михайла Бєжана представляти Кропивницьку міську територіальну громаду у Всеукраїнській асоціації органів місцевого самоврядування "Асоціація об’єднаних територіальних громад".

Департамент з питань економічного розвитку направить прийняте  рішення до Всеукраїнської асоціації.

- Розробка проєкту рішення обумовлена необхідністю активізації роботи міської ради з розширення співробітництва з громадами України, з громадами іноземних країн задля реалізації спільних проєктів, обміну досвідом і впровадження сучасних практик управління громадою, - відзначила директорка департаменту з питань економічного розвитку Ніна Рахуба. - На даний час міська рада є членом лише Асоціації міст України. При цьому досить широкі можливості має Всеукраїнська асоціація органів місцевого самоврядування "Асоціація об’єднаних територіальних громад".

Асоціація ОТГ представляє та лобіює інтереси громад на рівні центральної влади, надає навчальні та консультаційні послуги з найактуальніших питань, забезпечує обмін досвідом між громадами.

Станом на березень 2024 року Асоціація налічує 830 громад-членів. Партнерами організації стали Шведська Асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR) та SKL International, Польський Фонд міжнародної солідарності, а також Офіс Ради Європи в Україні та інші.

Асоціація регулярно організовує конференції, круглі столи, форуми для висвітлення основних проблемних питань об’єднаних територіальних громад, а також ухвалення консолідованої позиції у тій чи іншій сфері.

Асоціація є об’єднанням європейського типу, засновує свою діяльність на визнаних у Європі підходах, розвивається на базі методології, рекомендованої Радою Європи та практичного досвіду Шведської асоціації місцевих влад та регіонів (SALAR).

- Прийняття цього  рішення дасть можливість налагодити тісні  взаємовідносин та ефективний обмін досвідом між громадами у галузі економіки, культури, освіти, спорту, туризму тощо, - наголосила Ніна Рахуба. – Одночасно це відкриває для Кропивницького перспективи міжнародної співпраці на регіональному та місцевому рівні, розвитку менеджменту і підприємництва в час трансформаційних викликів.

Усі новини

Сарана — реальна небезпека
Середа, 17 липня 2024 16:17