Будівництво має вестися за законом: депутати міської ради на сторожі прав кропивничан

Вівторок, 21 травня 2024 22:34

Сьогодні, 21 травня, під головуванням депутатки Кропивницької міської ради Валентини Яремчук відбулося засідання постійної комісії з питань екології, земельних відносин та комунальної власності.

Комісія розглянула інформацію про виконання протокольного доручення щодо результатів перевірки на об’єкті будівництва за адресою: вул. Шевченка, 51-а.

Нагадаємо, що кропивничанка Тетяна Власенко звернулася до голів постійних депутатських комісій міської ради щодо хаотичного будівництва свого сусіда. У березні відбулось виїзне засідання цих комісій - з питань екології, земельних відносин та комунальної власності, а також з питань архітектурної діяльності, містобудування та капітального будівництва.

За результатами було прийнято рішення звернутися до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України за дозволом на проведення позапланової перевірки по цьому питанню. Міністерство відповідний дозвіл надало і зрештою перевірка відбулась, відповідні результати має управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради, про що, власне, йшлося під час засідання комісії.

Перевірка виявила низку порушень, своїми думками з цього приводу мали змогу поділитися і Тетяна Власенко разом зі своїм адвокатом.

Вислухавши посадовців міської ради та сторону заявниці комісія представлену інформацію взяла до відома, а також прийняла рішення звернутися до власника забудови з рекомендацією провести інвентаризацію, а юридичному управлінню міської ради доручили порушити перед податковою питання про перевірку цього об'єкту на предмет здійснення там підприємницької діяльності.

Від загальних питань комісія перейшла до розгляду безпосередньо земельних, загалом на порядок денний було винесено 38 питань про оренду земельних ділянок, суборенду, інвентаризацію, викуп та внесення змін до договору оренди землі.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57