Боротися проти війни мистецтвом: кропивницька художниця презентувала виставку цифрових колажів

Четвер, 23 лютого 2023 13:11

Цифрові колажі, створені на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну, презентувала кропивницька художниця Ольга Краснопольська в туристично-інформаційному центрі у середу, 22 лютого.

- У перші дні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну 24 лютого 2022 року я збирала речі для наших захисників  та переселенців. Потім почала боротися проти війни мистецтвом – під звуки повітряної тривоги створювати на планшеті цифрові колажі на основі панорамних світлин рідного міста та українських символів, за двадцять днів дев’ять, згодом ще три, та представляти їх з авторськими назвами і віршованими строфами на сторінці Facebook, - згадує авторка.

12 місяців війни – 12 цифрових колажів – 12 історій людських емоцій, думок, сподівань і віри в Перемогу України. І ще + 1 колаж «Матері»…

Так, експозицію виставки складають тринадцять цифрових колажів, виконаних у 2022 році, та авторський вірш «2022 день народження Христа», символічна назва якого якраз і дала назву для усієї персональної виставки.

- У мене талант - дивитися і слухати. Все, що я бачила і чула, я намагалася передати символами. Для мене це символи та обереги, які мають нас підтримувати. Наприклад, перший колаж – це палаюча москва, потім був котик – коли наших захисників почали називати котиками, далі був Скіфський орел – присвята Степану Чобану, льотчику, який загинув в небі, захищаючи нас і перетворився на скіфського орла”, - розповідає Ольга про процес створення своїх колажів.

Подивитися роботи талановитої художниці можна в туристично-інформаційному центрі Кропивницького.

Віртуальну виставку колажів Ольги Краснопольської можна також переглянути і на сайті художньо-меморіального музею Олександра Осмьоркіна за посиланням https://www.osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt199_u.html

Усі новини