Бізнес і влада: спільний вектор розвитку громади

Четвер, 26 вересня 2024 16:08

Саме таку назву мала перша конференція представників бізнесу і місцевої влади, що відбулася у Кропивницькому сьогодні, 26 вересня. Участь у заході взяли заступники міського голови Олександр Мосін, Михайло Бєжан і Сергій Колодяжний, заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет, заступник голови обласної ради Юрій Семенюк, представники Кіровоградського обласного центру зайнятості, депутати міської ради, підприємці. Долучилися до конференції онлайн заступниця Міністра економіки України Тетяна Бережна, директорка Державного центру зайнятості Юлія Жовтяк.

Нині місто Кропивницький працює над створенням Стратегії розвитку громади, до розробки якої активно долучилися і місцеві підприємці. Утім і підприємці можуть отримати державну підтримку у вигляді різноманітних грантів і програм. Які існують програми підтримки розвитку бізнесу та які є вже успішні кейси від підприємців — про це дізналися учасники конференції.

На важливості участі бізнесу у суспільно-економічних процесах наголосив заступник начальника Кіровоградської ОВА Сергій Шеремет, вітаючи учасників конференції.

- Сьогодні, у цей надзвичайно важкий час, влада відчуває підтримку бізнесу у створенні робочих місць, наповненні бюджету, сплаті податків і заробітних плат, у підтримці ЗСУ, вимушених переселенців, вкладенні у безпекові заходи. Ми зацікавлені в тому, щоб бізнес працював ефективно і нарощував свої сили, щоб працювала соціально-культурна сфера. Ми маємо забезпечити економічну стабільність не лише нашої області, а й усієї держави, - зазначив Сергій Шеремет.

Привітав учасників конференції також заступник міського голови Михайло Бєжан.

- Дякуємо Збройним силам України, волонтерам і підприємцям, завдяки яким ми можемо провести цей захід, які відкривають новий бізнес, сплачують податки, наповнюють бюджет. Бізнес і влада — одне ціле і ми маємо спільно працювати на єдиний результат. І сьогодні ми покажемо успішні реалізовані кейси, які надихнуть інших підприємців скористатися державною підтримкою, - наголосив у вітальному слові Михайло Бєжан.

Про державну підтримку підприємців учасники заходу почули, як кажуть, із перших вуст від заступниці Міністра економіки Тетяни Бережної та директорки Державного центру зайнятості Юлії Жовтяк. Заступниця директора Кіровоградського обласного центру зайнятості Наталія Невідома та консультатнка офісу “Зроблено в Україні” ознайомили учасників з програмами грантової підтримки для підприємців, для молоді, для ветеранів і роботодавців.

Цікавою платформою коференції було знайомство з успішними кейсами. Кропивницькі підприємці Галина Дончевська, Станіслав Лисенко, а також представники великих підприємств “Агро Кар Україна” та “Козацький медок” розповіли про шлях становлення власного бізнесу та поділилися досвідом, як скористалися державною підтримкою для розвитку власної справи.

Окремими темами конференції прозвучали програми підтримки бізнесу від міської влади, можливості Центру підтримки підприємництва, а також соціальнге підприємництво як інструмент вирішення соціально-економічних проблем громади.

Оскільки нещодавно ми відзначали День підприємця, тож із цієї нагоди заступник міського голови Михайло Бєжан вручив подяки Кропивницької міської ради підприємцям, які зробили вагомий вклад у розвиток територіальної громади.

Усі новини