Безкоштовні сніданки для учнів початкових класів у Кропивницькому забезпечені за кошти міського бюджету

Вівторок, 6 лютого 2018 16:36

Одним із основних факторів впливу на здоров’я дітей є забезпечення їх повноцінним і раціональним харчуванням. Це відзначила начальник управління освіти міської ради Лариса Костенко.

- Правильно розроблене й професійно організоване харчування дитини забезпечує її нормальний фізичний та розумовий розвиток, запобігає багатьом хронічним захворюванням, - наголосила начальник управління. - Усіма видами харчування у 2016/2017 навчальному році  в закладах освіти Кропивницького охоплено 18743 учні, що складає 82 % від загальної кількості школярів закладів  освіти обласного центру.

За інформацією Лариси Костенко, у школах міста безкоштовно забезпечені гарячим харчуванням 10351 учнів 1- 4 класів, 282 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування , 359 дітей з малозабезпечених сімей, 368 дітей з інвалідністю.

У дошкільних закладах освіти звільнені від оплати за харчування на 50% 390 дітей з багатодітних родин, на 100% - 1190 дітей, з них 263 - вихованці санаторного дошкільного навчального закладу № 65 «Лукомор'є».

За рахунок міського бюджету безкоштовним харчуванням у закладах освіти міста охоплено 152 дитини, які потерпіли від наслідків аварії на Чорнобильський АЕС та 13 дітей воїнів-афганців.

- Учні 1-4 класів у кропивницькому забезпечені сніданками за кошти міського бюджету з ініціативи міського голови Андрія Райковича, - підкреслила Лариса Костенко. – На державному рівні таке харчування  не передбачається. Крім того,  для забезпечення якісного харчування школярів початкових класів у закладах загальної середньої освіти протягом січня-лютого 2018 року управління освіти міської ради міста Кропивницького запровадило експериментальне двотижневе меню.

Усі новини