Андрій Табалов: створення у Кропивницькому притулків для собак – ефективний спосіб розв’язання проблеми безпритульних тварин

Понеділок, 24 червня 2019 15:47

Проблема безпритульних тварин не буде вирішена у Кропивницькому, допоки на території міста не будуть належно  функціонувати спеціальні притулки для собак. Це відзначив  секретар міської ради Кропивницького Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 24 червня.

- З досвіду зрозуміло, що краще створити декілька притулків, якими опікуватимуться громадські активісти і допомагати їм, ніж побудувати один, що вартуватиме мільйони гривень, - підкреслив Андрій Табалов. -  Учора, до речі, я і небайдужі кропивничани долучися до зведення паркану довкола території притулку "Щасливий пес" на селищі Новому. Переконаний, що нас підтримають і інші активісти, громадські організації – роботи вистачить усім. Суттєву допомогу волонтерам можуть надати і працівники комунального підприємства "Теплоенергетик", розташованого поруч. Я вже мав попередню розмову з керівництвом комунальників.

Андрій Табалов і громадська активістка Оксана Литвинова спільно ініціювали проведення у Кропивницькому  благодійної акції «Ощаслив пса». Завдяки небайдужим мешканцям міста вдалося зібрали необхідні кошти для закупівлі матеріалів на будівництво паркану навколо притулку. Але цього не достатньо, щоб огорожа з’явилася -  необхідна допомога робочою силою. Першими долучилася до благодійної справи  команда кросфітерів "Fightbaza" та директор обласного центру туризму, краєзнавства та екскурсій учнівської молоді Андрій Лісота.  

- Така допомога притулку якнайкраще демонструє містянам, як треба діяти, щоб допомогти тваринам і  зробити наше місто безпечнішим. Вільним від безпритульних собак, - наголосив Андрій Табалов. – Сьогодні у притулку утримується близько 120 тварин. Після облаштування паркану, притулок буде готовий прийняти близько 200 собак. Якщо нас активно підтримають, то за літо можна встигнути завершити це будівництво.

Усі новини

28 червня – День Конституції України!
П'ятниця, 28 червня 2024 09:57