Андрій Табалов: “Депутати повинні ретельніше готуватись до сесій”

Четвер, 26 квітня 2018 15:29

Сьогодні, 26 квітня, на початку засідання сесії міської ради Кропивницького перед депутатами виступив військовослужбовець Ігор Андрейченко, який на минулому засіданні через брак голосів не зміг отримати земельну ділянку під садівництво.

Військовослужбовець зазначив, що для нього принизливо приходити до сесійної зали, щоб отримати земельну ділянку, на яку по закону має першочергове право.

Після звернення Ігоря Андрейченка міський голова Андрій Райкович вибачився перед ним за затримку термінів розгляду питання і повторно виніс проект рішення на розгляд сесії. Депутати одноголосно ухвалили рішення про право на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки учаснику АТО.

Ситуацію, що склалась у сесійній залі прокоментував секретар міської ради Андрій Табалов.

- Більшість депутатів - люди відповідальні, але з ними все одно необхідно працювати. На початку засідання ми побачили яскравий приклад того, коли депутати недостатньо ретельно ознайомлюються з земельними питаннями, - зазначив Андрій Табалов. - Депутати ледь не в кожному земельному питанні вбачають непрозорі комерційні оборудки. Такий підхід все частіше призводить до того, що питання учасників АТО, які захищають нашу країну на Сході, та підприємців, які сплачують податки до міського бюджету, залишаються поза увагою, і не добирають кількох голосів — а це неправильно.

Секретар міської ради відзначив, що земельні питання, які громадяни просили депутатів прийняти сьогодні, були прийняті переконливою більшістю голосів. Для обранців ця ситуація має стати сигналом, що треба ретельніше готуватись до «земельних» сесій. Тому щоразу за кілька днів до такої сесії Андрій Табалов ініціює зустріч голови «земельної» комісії з головами депутатських фракцій, на якій обговорюється кожне питання порядку денного.

Усі новини