Андрій Табалов: боротьба з амброзією на території Кропивницького є складним завданням і перемогу в ній можна отримати лише всією громадою

Понеділок, 29 жовтня 2018 17:28

Вирішення проблеми з амброзією на території Кропивницького є актуальним і важливим завданням для міської влади. На цьому наголосив секретар міської ради Андрій Табалов під час апаратної наради сьогодні, 29 жовтня.

- Минулого тижня у міській раді відбувся  круглий стіл у міській раді, присвячений розробці ефективної програми боротьби з цією карантинною рослиною, - повідомив Андрій Табалов. – Це важливо, бо кількість людей, що страждають від алергії постійно збільшується.  Під час круглого столу було висловлено чимало цінних пропозицій і цікавих думок. Але програма запрацює лише, якщо вона стане нормативним документом після прийняття рішення сесією. Для цього проект програми необхідно передати в постійні комісії для опрацювання і внести до порядку денного чергової сесії.

На думку секретаря міської ради, побороти таке стихійне небезпечне явище, як амброзія можна лише спільно, всією громадою. Міська влада візьме на себе функції створення спеціальної карти, на якій   будуть вказані всі місця поширення амброзії, забезпечить інформаційну і адміністративну підтримку.

Андрій Табалов також наголосив на тому, що Громадська рада при виконавчому комітеті міської ради Кропивницького є важливим консультативним органом для міської влади.

- Через громадську раду, як через сито, мають   просіюватися всі проблеми територіальної громади і для прийняття управлінських рішень міською радою повинні виходити пропрацьовані громадськими активістами найактуальніші питання. На жаль, останнє засідання Громадської ради продемонструвало, що у її складі є члени, для яких з’ясовування стосунків виявляється важливішим, ніж конструктивний хід засідання. Лише копітка щоденна робота з поставленими в центр своєї діяльності інтересами громади принесуть позитивний результат.

Усі новини