Андрій Райкович: винні у пошкодженні газопроводу у Кропивницькому мають понести покарання

Понеділок, 11 листопада 2019 12:48

Сьогодні, 11 листопада, під час щотижневої апаратної наради, міський голова Кропивницького Андрій Райкович порушив тему відповідальності за надзвичайної події, що сталася минулого вівторка в обласному центрі. Мова йде про відключення найбільшої у місті Південно-Західної котельні від газу через несанкціоноване втручання в магістральну мережу газопостачання середнього тиску та пошкодження газової труби.

Плюсова температура зовнішнього повітря та оперативне реагування усіх служб: МНС, поліції, інженерного підрозділу ВАТ «Кіровоградгаз», виконавчих органів міської ради дозволили уникнути серйозних наслідків аварії. Проте, Андрій Райкович наголосив, що у справі треба розібратися до кінця і обов’язково притягнути винних до відповідальності.

- Питання не може бути замовчаним! На території міста ведеться велика кількість планових і аварійних робіт. Їх підготовка і проведення мають відбуватися у повній відповідності до всіх чинних норм законодавства, - наголосив міський голова. – І це є, перш за все, запорукою надійної безпеки повсякденного життя громади, уникнення і попередження масштабних техногенних аварій і надзвичайних ситуацій.   

Своє технічне розслідування мають провести і відповідні служби ВАТ «Кіровоградгаз» і дати відповідь на запитання: як могли врізатися у магістральну мережу без облаштування розподільчого колодязя і встановлення запірної арматури. Керівництва «Кіровоградгазу» не може відмежовуватися від цієї проблеми. Кропивничани добре пам’ятають 2017 рік, коли через пошкодження газопроводу довелося на тиждень перекрити газопостачання не тільки до величезного мікрорайону міста, але й до околишній сіл.

В зоні критики очільника міста сьогодні опинились також міські недобудови. Андрій Райкович доручив міській спецінспекції, управлінню НС та ЦЗ населення спільно з поліцією знайти власників всіх міських недобудов та змусити їх навести лад на територіях.

- Прибирайте звідти людей без певних місць проживання, і особливо дітей! Не можна допускати, щоб вони там розважались, - зауважив Андрій Райкович. - Я просив би і вас, шановні журналісти, навіть по конкретному випадку з газом в районі “Креативу”, не просто обмежитися повідомленнями. Будьте наполегливими у розслідуваннях, зробіть тих горе-господарів широковідомими, покажіть  всьому місту, щоб народ знав через кого 2/3 кропивничан залишилися без тепла.

Усі новини