Андрій Райкович: стабільна економіка – головний фактор потужного розвитку Кропивницького і всього регіону

Четвер, 7 червня 2018 15:23

Сьогодні, 07 червня, у Кропивницькому відкрився регіональний форум «Український індустріальний день: промисловість Кіровоградщини – потенціал та перспективи розвитку».

Учасники форуму зібралися в приміщенні Торгово-промислової палати. в рамках Українського індустріального тижня, який триває від 04 по 08 червня.

В урочистостях з нагоди відкриття форуму взяли участь голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

- Останнім часом ми значно частіше почали зустрічатись на полях економічних форумів і обговорювати тенденції, проблеми реальної економіки – це добрий знак, - відзначив у своєму слові Андрій Райкович. - Тому що інтегрувати промисловий потенціал території до вимог і потреб сучасного ринку надзвичайно складно. А стабільна економіка - головний фактор потужного розвитку регіону. Приємно, що у залі серед поважних учасників форуму є керівники, власники знакових підприємств, які не на словах, а реально знають, який це нелегкий хліб - конкурувати і здобувати свою нішу у економічному і промисловому просторі як в Україні, а ще більше поза її межами.

Міський голова наголосив, що машинобудування, харчова, переробна промисловість - це два плеча, на яких тримається економіка обласного центру і в значній мірі всього регіону. Очільник міста виділив ключові підприємства, які постійно оновлюють продукцію, впроваджують нові технології, створюють робочі місця: група компаній “Ельворті”, “Гідросила”, “Радій”, “Зорянка”, “Ятрань”, “Кіровоградхліб”.

- Наші фахівці прогнозують що за перше півріччя поточного року обсяги реалізації промислової продукції у Кропивницькому складуть 5,5 млрд гривень. Це майже на 33% більше попереднього року, - повідомив Андрій Райкович. - А 40% прямих іноземних інвестицій, внесених в економіку області, зосереджено саме в Кропивницькому. І це більше 30 млн. доларів США. Спостерігається повна позитивна динаміка. Але всі ми розуміємо, що особливо тішитись дуже рано. Необхідно щоденно працювати. Цивілізований бізнес, особливо в промисловості, поважає системний рух, прозорі правила, ділові стосунки. Тому в міській раді суттєво оновлено економічний блок. Я поставив чітке завдання кільком профільним управлінням і департаменту економіки та торгівлі предметно підготуватись до участі в Міжнародній виставці “Агроекспо - 2018”, у виставці “Зроблено в Кропивницькому” в рамках відзначення Дня міста.

Після відкриття Форум продовжив роботу на тематичних секціях: «Виклики та можливості розвитку машинобудування в контексті підвищення конкурентоспроможності», «Тенденції та стратегічні пріоритети розвитку добувної галузі», «Індустрія 4.0. Технопарк «Flight City 4.0» – інструмент індустріального розвитку регіону», «Ефективний розвиток підприємств харчової і переробної промисловості – запорука економічного зростання області».

Усі новини